Новата учебна година започва днес в Турция, а около 18

...
Новата учебна година започва днес в Турция, а около 18
Коментари Харесай

При строги мерки: Учениците в Турция се завръщат в клас

Новата образователна година стартира през днешния ден в Турция, а към 18 млн. възпитаници ще влязат в класните стаи за постоянни занятия, откакто предходната образователна година мина най-вече отдалечено за турските възпитаници поради пандемията от ковид. Учебната 2021/2022 година в започва на фона на нарастване на случаите на ковид, които през последната седмица доближиха равнищата отпреди разпускането на епидемиологичните ограничения през юни т.г.

На 5 септември са регистрирани 20 033 инфектирани и 278 жертви по данни на здравното министерство. По тази причина учениците влизат в клас през днешния ден с огромни паники и терзания на фона на бурни диспути в обществото и измежду експертите - педагози и медици, предава.
 На трен в Турция - единствено с ваксина или негативен тест На трен в Турция - единствено с ваксина или негативен тест
От 6 септември във влаковете в Турция ще може да се возят единствено имунизирани лица или хора, които дават отрицателен PCR-тест, направе...

Безпокойствата са свързани от една страна с използването на епидемиологичните ограничения, а от друга с изказвания за вероятно спиране на образователните занятия, в случай че новите случаи на ковид продължат да нарастват със същите темпове. Налага се мнението, че присъствените занятия в учебно заведение не би трябвало да бъдат прекъсвани както стана през предходната образователна година.

Турското министерство на образованието огласи разпоредба с правила, които да бъдат спазвани от учителите и учениците. Ученици и учители ще бъдат наложително с маски в учебно заведение и в клас, ще би трябвало да съблюдават отдалеченост и хигиена в учебните здания. Родители няма да се позволяват в двора. Часовете ще бъдат по 40 минути, с 10-минутни междучасия. При съществуване на положителни в даден клас всички от класа, в това число и учителите, ще бъдат поставяни в 14-дневна карантина. Наредба на турското министерство на вътрешните работи, която е била разпратена до учебните управления, планува спомагателни ограничения за сигурност в образователните здания и регионите. Учители и чиновници, които не са имунизирани, ще би трябвало да показват два пъти седмично отрицателен PCR тест.

В Турция има към 1 млн. учители. По данни на здравното министерство 72,57 % от тях са имунизирани с две дози ваксина. По-висок - 84,06 на 100 - е процентът на имунизираните с една доза.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР