Новата учебна 2022/2023 година в Община Котел започна за 1704

...
Новата учебна 2022/2023 година в Община Котел започна за 1704
Коментари Харесай

Първият звънец удари за 1704 ученици в училища от община Котел

Новата образователна 2022/2023 година в Община Котел стартира за 1704 възпитаници в учебните заведения на общинско и държавно финансиране. 1461 възпитаници влязоха в класните стаи в деветте общински школа в котленско, а 115 от тях прекрачиха за първи път учебния предел. 243 са учениците на Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев ” като тази година най-малките ученици на държавното учебно заведение са 16 възпитаници, записани във втори клас.

2022/2023 образователна година бе открита тържествено, с националния химн и с първия образователен звънец.

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати приветствен адрес до всички шефове на учебни заведения, детски градини, учители, възпитаници, деца и родители. В него, той им пожелава сполучлива и ползотворна образователна година, изпълнена – с вълнуващи дни, нови другарства и мотиви за фамилна горделивост.

„ Обръщам се първо към вас, благи деца и първокласници, тъй като вие сте най-прекрасното нещо на този ден. Всяка детска градина и учебно заведение ще се радва да ви има и всеки фотоапарат ще търси тъкмо вашето усмихнато лице. Бъдете здрави, постоянно щастливи и не преставайте да бъде мотив за горделивост на вашите родители.

Нека тази година бъде доста сполучлива за вас, скъпи зрелостници. Желая ви самообладание, убеденост и неизменност в гонене на упоритостите и реализиране на фантазиите ви! Вярвам, че без значение накъде потегля пътят ви през идните години, Котел постоянно ще има особено място във вашето сърце.

Покорявайте върховете на знанието, скъпи възпитаници. Уважавайте своите учители и вярвайте в тях! Техният висок професионализъм и вашите непримиримост и безстрашие са най-сигурната гаранция за триумф. Преодолявайте дружно компликациите и ги превръщайте в победи, тъй като вие – учениците – сте бъдещето, в което имаме вяра!

Уважаеми шефове и учители, този ден е важен, както за учениците, по този начин и за цялото ни общество! Всички вие градите историята на вашите образователни заведения, които са духовно, просветително и възпитателно средище за хиляди младежи. Бъдете и отсега нататък оня духовно-притегателен център, в който младежите на община Котел, ще продължат и отсега нататък да намират най-хубава подготовка за своето бъдещо развиване. Продължавайте все по този начин настойчиво и безрезервно да поддържате огъня на познанието и да бъдете изобилен източник на познания, опит и престиж.

Уважаеми родители, имам вяра, че всички ние – семейство, учебно заведение и Общинска администрация, ще създадем по този начин, че децата ни да се усещат сигурни и уверени в себе си. Нека ги насърчаваме да развиват заложбите си, да им даваме убеденост, че могат и че всичко, което научават ще им помогне в живота, с цел да вървят през него почтени и щастливи. “ се споделя още в поздравлението.

На тържествените церемонии във връзка началото на образователната 2022/2023 година участваха представители на общинското управление, някогашни ученици на учебните заведения, учители и възпитаници, както и доста родители.

На 15 септември в община Котел порти отвориха и шестте детски градини, в които ще се образоват 309 деца.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР