Новата техника да се закупува от страните-съюзнички в НАТО и

...
Новата техника да се закупува от страните-съюзнички в НАТО и
Коментари Харесай

Нова военна техника ще се купува от страни от НАТО и ЕС

Новата техника да се закупува от страните-съюзнички в НАТО и Европейски Съюз. Фокус върху потребление в защитата на перспективни софтуерни решения  като изкуствен интелект и дронове. 

Това е записано в оповестената от новото държавно управление управническа стратегия.  

Идеята новата техника да се купува единствено от страните-съюзнички в НАТО и Европейски Съюз беше стартирана още в края на предишния парламент. Между двете четения на актуализацията Бюджет 2021, тя беше дефинирана като ограничаване за заплащането на ремонтите в страни отвън НАТО и Европейски Съюз. Но не мина с аргумента, че по този начин биха се спрели ремонтите на употребената техника, които в последните години се вършат в Русия и Беларус. 

" Наличната бойна техника ще се поддържа и модернизира„ по опция, от българския военно-промишлен комплекс “, написа в този момент в документа. Целта - да бъде лимитирана зависимостта от страни отвън НАТО и Европейски Съюз и да няма риск за националната сигурност. 

Договорка има за превъоръжаване със съответните капиталови планове за придобиване на съвременни качества. Без записано конкретизиране, само че наред в този момент са Сухопътните войски. В оповестеното съдружно съглашение се планува още през 2022-ра няколко министерства да координират вложенията в защитата. Честните и транспарантни състезания остават цел за Мнистерството на защитата. Ще стартира полемика за потребността от създаване на национална армия. 

Войските би трябвало да станат по-екологични. Хората в тях в центъра на развиването на въоръжените сили.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР