Новата политическа формация Левицата!“ беше официално представена на пресконференция в

...
Новата политическа формация Левицата!“ беше официално представена на пресконференция в
Коментари Харесай

Левицата с Манолова, Дончева и Румен Петков отива на избори. Ще отстоява мира и ще се бори с корупцията

Новата политическа групировка „ Левицата! “ беше публично показана на конференция в неделя. В нея влизат някогашни членове на Българска социалистическа партия като лидерката на „ Изправи се, България “ Мая Манолова , лидерката на „ Движение 21 “ Татяна Дончева , ръководителят на АБВ Румен Петков , Валери Жаблянов и други.

Сред цели на новата групировка бяха посочени корупцията, приходите, цените, противопоставяне на монополите и други. От обединяването ще упорстват за увеличение на минималната заплата и да няма българи, които да са под прага на беднотия.

„ България има потребност от мощна, обединена и същинска левица, която да отстои мира и да отбрани същински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, дребния и междинния бизнес, да пребори бедността и неравенствата “, сподели Мая Манолова.

Тя посочи, че десницата се е обединила като „ полюсът на войната “ и уточни като допустимо, само че и по-широко, което да включва ГЕРБ . Подобен съюз съгласно Манолова е сред партии, които „ нямат особени угризения да ни въвлекат във война “.

Тезата за въвличането на България във война се употребява като контрааргумент против изпращането на военна помощ за Украйна. Това не е правилно, тъй като даването на оръжие не значи замесване във войната. Всички страни, които членуват в Европейски Съюз и НАТО, с изключение на Унгария, към този момент предоставиха оръжие на Украйна. Нито една от тях не е в положение на война с Русия. Подобна теза застъпват още проруската „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев .

Според Манолова думите на, не са блъф и би трябвало да се вземат насериозно.

„ Това е опит за премахване на последната постоянна институция. На този декор обединената левица е животоспасяваща нужда за България “, сподели Манолова.

Татяна Дончева приказва за „ тежка фрагментация на политическото пространство “, което пречи за образуването на ръководство и естественото действие на институциите. Тя видя нужда за „ управленчески потенциал “, който може да пристигна от левицата.

Румен Петков сподели, че България се нуждае от „ безапелационна отбрана “ на националния интерес и загатна, че в последните 10 години България се е трансформирала в енергийно подвластна страна.

Бившите членове на Българска социалистическа партия, измежду които е и Жаблянов, се сплотиха към мнението, че Българска социалистическа партия се е запътила към „ поредна изборна злополука “, което е проличало по време на пленума на партията в събота.

„ Партията е хипнотизирана от демагогията на водача си “, сподели Мая Манолова по адрес на лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

Мая Манолова е някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен зам.председател на Народното събрание от партията. Тя заемаше и поста на омбудсман преди да стартира нова политическа кариера през 2019 година, а през 2021 година беше народен представител от Коалицията „ Изправи се! Мутри, вън! “.

Татяна Дончева е някогашен прокурор. Тя е народен представител от Българска социалистическа партия в няколко Народното събрание и също беше депутат от обединението „ Изправи се! Мутри вън “ през 2021 година

Румен Петков е народен представител от Българска социалистическа партия в няколко национални събрания и е някогашен минисър на вътрешните работи по време на Тройната коалиция в кабинета с министър председател Сергей Станишев .

Българска социалистическа партия е партията приемник на Българска комунистическа партия, управлявала България по време на тоталитарния режим сред 1945 и 1989 година
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР