Новата парламентарна сесия започна със слушане на химните на България

...
Новата парламентарна сесия започна със слушане на химните на България
Коментари Харесай

В първия ден на парламента ГЕРБ поиска единство, БСП - по-висок стандарт на живот, а ДПС - програмно правителство

Новата парламентарна сесия стартира със слушане на химните на България и Европейския съюз (ЕС), след което последваха обичайните заявления за целите на парламентарните партии. ГЕРБ прикани за единение в името на националния интерес по време на европредседателството, а Българска социалистическа партия разгласи, че то ще бъде сполучливо, в случай че след него всички кажат, че корупцията понижава, а стандартът на живот е по-висок.

Коалиция " Обединени патриоти " направи поръчка, че ръководството е устойчиво и ще продължава да работи за положителното на хората, а Движение за права и свободи още веднъж изиска изваждане на националистите от властта и държавно управление, което работи по стратегия и с болшинство, което да я осъществя. " Воля " разгласи, че ще работи за по-добър стандарт на хората, включващ приходи, сигурност и опазване на здравето.

ГЕРБ прикани да се загърбят партизанските пристрастености

Зам.-председателят на ГЕРБ и началник на парламентарната група на партията Цветан Цветанов се обърна към депутатите от всички партии с апел по време на европредседателството България да бъде чута. " Трябва да приказваме отговорно, да работим ползотворно и да се водим само от националния интерес на страната. Партизанските политически пристрастености няма по какъв начин да допринесат за реализиране на националните ни цели по време на българското председателство ", сподели Цветанов. Той избори идните европейски събития в страната, както и цитира целите на европредседателството - икономическото развиване, работни места, напредък и конкурентоспособност, обществените политики на Европейски Съюз, построяването на енергийния съюз и политиката за климата, сигурност и правораздаване и други

" Приоритетите на ГЕРБ за идващите шест месеца се свеждат до законодателни начинания за подсилване на публичния ред и сигурността, както и в областта на образованието и пазара на труда и в областта на опазването на здравето и въвеждането на нов наличен модел на здравни грижи. За нас задачата за справяне с корупцията няма опция, заради което сме подготвени да дебатираме по противоречивите въпроси в закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. Всяко отсрочване на антикорупционното законодателство обаче всъщност работи в интерес на корупцията и отсрочва във времето ефикасната правосъдна промяна. И тук стартира да става за следващ път ясно кои са проводниците на тактики за отсрочване на антикорупционното законодателство ", сподели още Цветанов. Очаква се на следващия ден Народното събрание да отхвърли ветото на президента Румен Радев върху антикорупционния закон, което през вчерашния ден бе преодоляно в правната комисия през вчерашния ден с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Обединените патриоти ".

По отношение на външната политика Цветанов сподели, че цели на европредседателството са присъединение на страната ни към Шенген и еврозоната, както и европейска интеграция на Западните Балкани. " Политическите и културните ни контакти с Турция от ден на ден се оказват резултат на национално виновна външна политика, а не на спорадични старания на обособени партии. Дипломатическите ни ходове бяха посрещнати добре както от страните в района, по този начин и от европейските институции и техните водачи ", сподели Цветанов.

За Българска социалистическа партия сполучливото председателство ще увеличи стандартът на живот

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че европредседателството е късмет за изчистване на облика на България, поради което партията щяла да бъде градивна, само че нямало да мълчи. Според социалистите председателството ще бъде сполучливо при два резултата - най-после всички да кажат, че корупцията понижава, както и стандартът на живот на българите да се увеличи.

В началото на декларацията на социалистите Нинова изброи 10 вести от последните дни, измежду които изявления в непознати медии за корупцията в страната, убийствата, идните митинги, информация за демографката рецесия и протекли санирани блокове и други " Топим се като народ, по-малко се лекуваме, обедняваме, образованието е по-лошо ", заключи водачът на Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия разгласи своите цели за политическия сезон - нов модел на системите на опазването на здравето и образованието, нова политика по приходите и битка с корупцията. Нинова прикани ръководещите да не ги назовават " саботьори ", а да поддържат ветото на президента Румен Радев върху антикорупционния закон. Тя сподели още, че на 17 януари ще бъде импортиран вотът на съмнение против кабинета " Борисов 3 " поради неуспеха при битката в корупцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР