Новата организация за ваксиниране влезе в сила от днес -

...
Новата организация за ваксиниране влезе в сила от днес -
Коментари Харесай

Облекчава или затруднява новата система за ваксиниране?

Новата организация за имунизиране влезе в действие от през днешния ден - съгласно нея зелените коридори ще са с изменен график. До четвъртък могат да се имунизират възрастните хора над 60 години, а от петък до неделя всички останали.

Спокойно е пред имунизационните пунктове в столицата. Опашки няма. Вчера бе изменен графикът на имунизацията - към този момент с преимущество са възрастните и хората с тежки хронични болести от понеделник до четвъртък. А в останалите дни могат да се имунизират всички останали без да се съблюдава някакъв необикновен ред.

Променената организация провокира много въпроси - дали от понеделник до четвъртък хората под 60 години могат въпреки всичко да бъдат имунизирани, в случай че опашки няма. Решенията бяха разнообразни, варираха от пункт до пункт. На места те бяха връщани, на други - се имунизираха.

" Има отлив от предпочитание за имунизация. Може би сме ваксинирали огромна част от живеещите наоколо над 60-годишни. Днес сме ваксинирали не повече от 30 души. Обикновено в този час са към 100 ", сподели шефът на Медицинския център " Пирогов " доктор Силвия Чолакова.

" Сутринта имаше опашка от хора, които идват от Турция, да речем. Които са под 60-годишна възраст, ги връщаме. Също по този начин сме разлепили на фургоните - съгласно заповедта на министъра има някакви имунизационни центрове по ДКЦ-та, където са зелени коридорите и ги препращаме там ", изясни доктор Момчил Киримидчиев.

" Малко закъсняла, само че мисля, че е за положително. Поне ще засилва по-възрастните да се имунизират ", счита пациент.

Новите правила ще останат в действие през идващите два месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР