Новата организация на движението на автобус номер 31 създава неудобство

...
Новата организация на движението на автобус номер 31 създава неудобство
Коментари Харесай

Варненци недоволстват от временния маршрут на автобус 31

Новата организация на придвижването на рейс номер 31 основава стеснение на варненци, които употребяват тази линия. Заради ремонт в квартал Виница рейсът не се движи към центъра на Варна по общоприетия си маршрут, а по обиколен, който удължава дистанцията с километри. 
Това провокира недоволството на живеещите в местностите Акчелар и Свети Никола, оповестява Българска национална телевизия.

Линия 31 свързва жп гарата във Варна и квартал " Виница ". Заради огромния ремонт в квартала рейсовете не могат да обръщат на крайната спирка и да тръгнат към центъра. 

От " Градски превоз " вкараха краткотрайна организация на придвижване с обходен маршрут. Така живеещите единствено на три или четири спирки от центъра на града, с цел да стигнат до там с единствената за региона линия 31, би трябвало да поемат в противоположна посока, да минат през целия квартал " Виница ", да излязат от Варна, да стигнат до курортен комклекс " Светите Константин и Елена " и още веднъж да влязат в града.

Руси Русев: " Това е смут. Трудно е, моята съседка е учителка, завчера закъсняла с 30 минути и вика какво ще вършим. "

През образователните дни Мария Михайлова взема внучката си от учебно заведение и споделя, че е належащо да се откри по-рационално решение за организацията на придвижване.

Мария Михайлова: " Не е комфортно, само че нямаме избор. Сутрин майка й я води, вземат такси, само че не всеки може да си разреши. "

При ремонт на пътното платно преди години още веднъж нямаше опция рейс 31 да обслужва живеещите в региона, само че тогава линията беше на частна транспортна компания, която откри друго решение. За пасажерите бяха обезпечени микробуси, които се движеха обикновено и не създаваха усложнения. Сега обаче от "Градски превоз " обявиха, че няма различен вид с изключение на заобиколния маршрут до привършване на ремонта във "Виница ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР