Новата неправителствена организация Мандат“ учредяват в Карлово днес в 11

...
Новата неправителствена организация Мандат“ учредяват в Карлово днес в 11
Коментари Харесай

Нова гражданска организация, която да е коректив на властта, учредяват в Карлово

Новата неправителствена организация „ Мандат “ учредяват в Карлово през днешния ден в 11 ч. в емблематичната къща „ Райно Попович “. Целта ѝ е смяна на законите със наложително въвеждане на мандат за всички длъжности в страната.

Начело на организацията застава адв. Гънчо Гънчев, общински консултант от Карлово и интензивно работещ в отбрана на българските жители в областта на европейското законодателство.

„ Искам да запаля гражданското общество. Самото то е цялост от демократично построени държавни институции, самостоятелни цивилен организации и жители с дейни обществени позиции, които пазят формите на благосъстоятелност, персоналните свободи в икономическата, политическата, обществената и духовната сфера “, сподели той пред Дарик.



След дълъг разбор на локалното самоуправление адв. Гънчев взема решение, че с цел да има развиване гражданско обществото в България, е доста значимо какъв ще е неговият модел. Така му хрумва и концепцията за нова гражданска организация, която ще бъде коректив на властта.

Къщата на българския преподавател Райно Попович не е определена инцидентно. Той е прочут литератор и един от реформаторите на българското обучение през Възраждането.



„ Нужни са положителни образци, а ние ги имаме и можем да върнем дружно законността у нас, ключът е в будното гражданско общество, безапелационен е адв. Гънчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР