Новата мултифункционална спортна зала “Арена Бургас бе открита на специална

...
Новата мултифункционална спортна зала “Арена Бургас бе открита на специална
Коментари Харесай

Откриха новата зала “Арена Бургас”

Новата мултифункционална спортна зала “Арена Бургас ” бе открита на специфична гала през днешния ден в наличието на президента на България Румен Радев и министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Съоръжението посрещна първото си огромно събитие, откакто одобри третия дуел от полуфиналната серия сред Черноморец и Рилски състезател.
 На живо: Черноморец - Рилски състезател 14:18, мач №3 На живо: Черноморец - Рилски състезател 14:18, мач №3
„ За мен е голямо наслаждение да бъдем през днешния ден тук, с цел да открием най-модерното спортно оборудване в България. Изграждането на модерна спортна инфраструктура е от основно значение за развиването ни като нация, освен за реализиране на високо спортно майсторство, само че и най-много за всеобщ спорт, за възстановяване здравето на хората и духовното и физическо развиване на младежите. Бургас, най-модерно развиващият се град в България, заслужава и от дълго време чака тази зала. Тепърва ще се усеща резултата за Бургас и за района, тъй като мащабите й оферират опция за интернационалните надпревари от най-голям клас в доста типове спорт. Това е голям триумф за бъдещето на града “, каза Радев.

„ Едно дълго очакване, изпълнено с големи упования, за това спортно оборудване, което да даде опция, тук, в България, в Бургас, да бъдат проведени най-големите и вълнуващи спортни събития. Минахме през доста провокации, но любовта към спорта ни даде мощ и опция да обединим старания, тъй че това спортно оборудване да бъде намерено и да даде късмет на най-хубавите тимове. Нека утрешният ден да даде опция на най-хубавите състезатели, на бъдещите първенци. Аз съм сигурна, че можем да имаме още един Александър Везенков, един от най-големите баскетболни играчи, разгласен за Баскетболист №1 на Европа. Пожелавам триумф на това спортно оборудване “, добави Лечева.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР