Новата мегаагенция за медицински надзор, която от догодина ще обединява

...
Новата мегаагенция за медицински надзор, която от догодина ще обединява
Коментари Харесай

Новата мегаагенция за медицински надзор няма да бъде оглавена от шефа на досегашната

Новата мегаагенция за медицински контрол, която от следващата година ще сплотява дейностите на Агенцията по трансплантация и Медицинския одит, няма да бъде управлявана от досегашния шеф доктор Михаил Христов.
 Д-р Тинка Троева: Никой не би трябвало да се опасява, че ще го предадат на прокуратурата, тъй като е избавил детски живот  Три чернодробни истории
Това обяви в утринния блок на Българска национална телевизия заместник-здравният министър Жени Начева. Тя не посочи кой ще управлява организацията.

В рамките на три месеца пък би трябвало да стане и преструктурирането на Фонда за лекуване на деца, който ще премине към НЗОК.

" Преместването на Фонда за лекуване на деца беше стимулирано само от обстоятелството, че касата има необикновен, на практика и професионален опит. Тя е контактна точка за връзка с европейските държави-членки по тези въпроси. Тя заплаща 2/3 от лекуването на децата, чието лекуване в чужбина и сега се финансира от ЦФЛД. Намалява се и административната тежест за родителите на тези деца, тъй като документите ще се подават на едно място в касата. Запазват се правата, които са имали децата както за медикаментите, които не са включени в позитивния лекарствен лист, по този начин и за логистика, превоз, престояване на техните родители, преводи. Тези средства са обезпечени посредством трансфер от здравното министерство към касата. Тя има административния опит и нужния опит гладко и без да се нарушат правата на децата, да се обезпечи това лекуване ", коментира Начева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР