Четири мандата ще си оспорват партиите в Перник на предстоящите

...
Четири мандата ще си оспорват партиите в Перник на предстоящите
Коментари Харесай

Четири мандата ще си оспорват партиите в Перник , а победителят е предизвестен

Четири мандата ще си оспорват партиите в Перник на идните избори за Народно заседание. Смята се, че спечелилият е предупреден. Голямата въпросителна е дали ГЕРБ-СДС ще завоюва два от мандатите, или те ще бъдат разпределени по един на разнообразни политически сили.

Месец преди изборите единственото несъмнено нещо в Перник е, че лидерът на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Георг Георгиев още веднъж ще съставлява перничани и в 50-то Народно заседание. За разлика от " Продължаваме промяната - Демократична България ", които още търсят подобаваща почва, партия ГЕРБ здраво е пуснала корени в района. 

 

Кирил Петков оглавява листата в Перник на " Продължаваме промяната – Демократична България ". Тя беше записана в РИК тази заран. Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно заседание, Бойко Рашков е подложен на второ място, само че резервира шанса си за Народното събрание, защото Петков е отпред на листа и в София.

Дори и тогава, когато " ИТН " и " Продължаваме промяната " бяха на гребена на вълната, Бойко Борисов имаше резултат, съвсем два пъти по-висок от този на съперниците му. Индикации, че нещо се е трансформирало - няма. 

След като кметът Станислав Владимиров и хората към него излязоха от Българска социалистическа партия, с всеки идващ избор столетницата губи позиции. 

" Възраждане " пък от ден на ден се окопават. 

Изненада може да се чака от " ИТН ", до момента в който разновидността Движение за права и свободи да има народен представител от Перник е вероятен единствено с така наречен способ на огромния излишък при разпределянето на мандатите. Нещо което, към този момент се е случвало. 

Като цяло партийният живот в Перник е в сянката на ставащото в страната. Партиите не са изключително дейни на локално равнище, политиците – също. Пасивни партии - пасивни гласоподаватели. Отегчени, изтощени, разочаровани - и от политическата класа като цяло, и от разглобената сглобка.

Перник не е измежду най-бедните райони. Близостта му със София облагодетелства до известна степен хората – и от към благоприятни условия за реализация, и откъм приходи. Липсата на непоклатимост и сигурност в страната, двойният критерий и корупцията обаче изчерпват търпението и очакванията.

Песимизмът надвива, а улисани около нашенските тегоби, европейските остават на назад във времето. Вина, за което без подозрение имат и евродепутатите. 

Въпреки негативизма и на 9 юни част от гласоподавателите ще застанат пред урните. И ще гласоподават. Резултатите евентуално ще са сходни с предходните. Важното е обаче по какъв начин ще ги разчетат политиците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР