Новата коронавирусна инфекция значително отслабва организма, което увеличава риска от

...
Новата коронавирусна инфекция значително отслабва организма, което увеличава риска от
Коментари Харесай

Руски учен: Рискът от грип след преболедуван COVID-19 е по-висок

Новата коронавирусна зараза доста отслабва организма, което усилва риска от заразяване със сезонен грип, съобщи доктор Андрей Исаев - създател и общоприет шеф на Научния център за молекулярно генетични проучвания в Москва, съобщи БГЕС.

" Ако вземем поради пациенти, които са претърпели както грип, по този начин и ковид, е значимо да се разбере коя болест е била първа. При Коронавирус са вероятни дълготрайни затруднения и понижаване на всички фактори на имунната отбрана, тъй че доста имунолози считат, че някои хора, които са се възстановили от ковид може да се нуждаят от спомагателна имунна отбрана. COVID-19 доста отслабва организма, тъй че рискът от приемане на остра вирусна зараза след него е като е по-висок ", сподели той.

Исаев добави, че след тежки остри респираторни вирусни инфекции, факторът на имунната отбрана също понижава, само че коронавирусът нападна нападателно според от съществуването на хронични болести - диабет, нарушавания на хемостазата, възпалителни болести.

" Защитата от всички типове вирусни инфекции, в това число Коронавирус, е нетривиална задача. Това може да бъде реализирано единствено отчасти, като се заобикалят тълпите и се съблюдава режимът на вярно и непрекъснато носене на маски ", заключи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР