Новата книга на Кристина Морато разказва за актрисите от Златната

...
Новата книга на Кристина Морато разказва за актрисите от Златната
Коментари Харесай

Истинските истории на „Богините на Холивуд“

Новата книга на Кристина Морато споделя за актрисите от Златната епоха на киното
Темпераментната и неукротима Ава Гарднър, ослепителният секссимвол Рита Хейуърт, елегантната и чувствена Грейс Кели и дивата с виолетови очи Елизабет Тейлър карат милиони фенове пред екрана да мечтаят за блестящия свят на Холивуд. Истински богини в очите на публиката, те се трансформират в най-желаните и най-сниманите дами в света. Невидима обаче остава високата цена, която всяка от тях заплаща, с цел да остане на върха.
В новата си книга „ Богините на Холивуд “ испанска журналистка Кристина Морато споделя техните вълнуващи истории и показва живота им подобен, какъвто е – по-драматичен от този на която и да е от героините, изиграли на огромния екран. Уязвими, срамежливи и неуверени, четирите диви желаят единствено едно: да бъдат обичани. В отговор ориста им сервира живот, белязан от самотност, мрак и отчаяние.
„ Когато прочетете книгата, ще се възхитите на тези дами за мощната воля, смелостта и по какъв начин са съумели да преодолеят ужасни трудности в живота си и да продължат напред “, написа Кристина Морато, позната у нас със заглавията „ Непокорните диви “, „ Прокълнатите кралици “, „ Дамите от Ориента “ и „ Кралиците на Африка “, издавани от „ Ентусиаст “.

Макар на пръв взор да наподобява, че са част от един идеален свят, животите на актрисите от Златната епоха на Холивуд са извънредно сложни. Мнозина считат, че Ава Гарднър умее само да се любува на лукса, че Рита Хейуърт е просто ослепителният секссимвол Гилда, че Грейс Кели живее в кралска приказка поради брака си с принц Рение III, че скъпите диаманти са изцяло задоволителни за Елизабет Тейлър, с цел да бъде щастлива. Но щом светлините угаснат, действителността е изцяло друга.

По пътя си към върха четирите актриси претърпяват редица тежки моменти. Те би трябвало да се борят с алчните ползи на продуцентските компании, които се пробват да управляват изцяло своите звезди в името на това да смаят публиката. Всяка от тях се сблъсква с принуждение, зависимости, провалени бракове, малтретиране, аборти, заболявания, които все пак съумяват да преодолеят поради силата на характерите си и несломимия си дух.

„ Ава Гарднър, Грейс Кели, Рита Хейуърт и Елизабет Тейлър са четирите актриси, към които постоянно съм изпитвала уязвимост и които от дете ме пленяваха с хубостта, гения и и незабравимите си филми. С „ Богините на Холивуд “ им приписвам почитта, която заслужават “, споделя авторката Кристина Морато. И потвърждава, че приказките съществуват въпреки и не всеки път да имат края, който чакаме.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР