Един наш собствен свят“ в българския културен институт във Виена

...
Един наш собствен свят“ в българския културен институт във Виена
Коментари Харесай

Колекционери и аристократи разгледаха графиките на Людмил Георгиев и скулптурите на Габриела фон Хабсбург във Виена на 24 май

„ Един наш личен свят “ в българския културен институт във Виена „ Дом „ Витгенщайн “ ще бъде отворена до 8 юли 2022 година
Колекционери от Истанбул и Близкия изток пристигнаха особено, с цел да видят графиките на българина Людмил Георгиев и скулптурите на внучката на последния австрийски император Габриела декор Хабсбург в Българския културен институт във Виена „ Дом Витгенщайн “ на 24 май 2022 година Гости на откриването на втората независима галерия във Виена на Людмил Георгиев „ Един наш общ свят “ бяха още и представители на австрийската аристокрация, притежатели на едни от най-престижните виенски галерии, български колекционери и предприемачи. Монументалните творби на Габриела декор Хабсбург са ситуирани във външното пространство на постройката на „ Дом Витгенщайн “. Вернисажът имаше голям интерес, а изложбата може да бъде забелязана до 8 юли 2022 година Експозицията е отдадена на 24 май, Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Куратор е интернационалния арт дилър Стефан Стоянов, който съставлява и двамата създатели в Съединени американски щати, Европа и Близкия изток.

Изложбата „ Един наш личен свят “, демонстрира пластическите търсения на Людмил Георгиев през последните години, само че и те са задоволителни с цел да ни убедят, че изкуството на графиката е освен живо, само че и че в ХХI век то може да бъде смело, очарователно, модерно. Разбира се – когато излиза отдолу под ръцете на ценител, какъвто е Людмил Георгиев. Той обича да си играе с цветовете, трансформирайки доста постоянно графичните си отпечатъци в зрелищен изящен театър. Често престъпва и софтуерните граници на графиката, работейки с непредвидени материали и основи като натрошено автомобилно стъкло, да вземем за пример.

По време на откриването гостите се любуваха и на осъществяването на младата и надарена пианистка Анжела Тодорова, която е лауреат на над 20 награди от състезания по пиано и камерна музика в България, Сърбия, Македония, Румъния, Чехия и Италия.
Изложбата е проведена от Българския културен институт във Виена „ Дом Витгенщайн “ и с помощта на проф. Румяна Конева, шеф на института, Public Art Foundation и с поддръжката на Посолството на Република България във Виена.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР