Новата кампания в едно от най-вълнуващите първенства в Европа -

...
Новата кампания в едно от най-вълнуващите първенства в Европа -
Коментари Харесай

Ла Лига отново е тук!


Новата акция в едно от най-вълнуващите шампионати в Европа - испанската Ла Лига - още веднъж е тук. Феновете по целия свят нямат самообладание неспокойствие да стартират следващите страхотни битки по терените в Испания.

Миналият сезон Реал Мадрид измъкна купата под носа на Барселона. Каталунците водеха в класирането преди насилственото прекъсване на сезона поради пандемията от COVID-19. След дългата отмора столичани направиха брутална серия от 10 следващи триумфа, с което изместиха безконечния зложелател от първото място и си осигуриха златните медали за 34-и път в историята.

Кастилци са огромният любимец за купата и през този сезон. Зинедин Зидан има задоволително постоянен състав, с който да щурмува върха. На "Сантиаго Бернабеу " не направиха кой знае какви промени в състава, само че това не е безусловно неприятно, тъй като състезателите към този момент се познават чудесно и са се стиковали между тях.

В Каталуня обстановката е много по-деликатна. Крушението от Байерн Мюнхен с 2:8 в Шампионската лига нагнети ситуацията на "Камп Ноу " и последваха огромни земетресения. Капитанът Лионел Меси заплаши с овакантяване, а в това време и други играчи желаят да си тръгнат или са нарочени за продажба. Феновете пък желаеха оставката на президента Джосеп Мария Бартомеу.

Шефовете съумяха да убедят Меси да остане до края на контракта си (лятото на 2021 година), и занапред ще се види дали той ще играе с нужната мотивация и предпочитание през този сезон. Отборът ще бъде много видоизменен и ще е мъчно да се предвижда по какъв начин ще наподобяват каталунците през новата акция и дали ще имат сили да се борят за купата. Освен това бе направена и треньорска промяна, като на "Камп Ноу " се завърна легендата Роналд Куман със собствен лични хрумвания.

В борбата за челните места ще са и Атлетико Мадрид и Севиля. Те имат задоволително капацитет, с цел да бъдат сериозен фактор в Примера дивисион, както бе и през последните сезони. Това се видя и в представянето на севилци в Лига Европа, където завоюваха 6-ата си купа. Мадридчани с Диего Симеоне също са доста рискови. Там обаче клубът ще би трябвало да акцентира на трансферния пазар за укрепване на офанзивата, която бе ахилесовата пета през предишния сезон. По този метод "дюшекчиите " ще имат основателни искания в борбата за купата.

Ще се чакат изненади от някои от останалите тимове като Виляреал, Реал Сосиедад и Атлетик Билбао.

Под въпросителна е положението на Валенсия, който бе ударен от тежка финансова рецесия. "Прилепите " завоюваха Купата на Краля, само че в този момент са на ръба на оцеляването и разпродават основни играчи. Запалянковците въпреки всичко се надяват да се откри решение и тимът да се пребори най-малко за оставането си в елита.

.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР