Новата година започна трудно за златото, като през последните два

...
Новата година започна трудно за златото, като през последните два
Коментари Харесай

Лошо начало на 2024 година за златото

Новата година стартира мъчно за златото, като през последните два дни то се намали с към 0.8%, отклонявайки се от нормалния си януарски напредък.

Притесненията към този момент се обрисуваха заради техническия му връх, а неотдавнашният спад тласна златото под обилни краткосрочни прагове. Забележително е, че пробивът на 200-часовата пълзяща междинна бележи смяна, анулирайки неотдавнашния прогресивен подтик и накланяйки везните в интерес на продавачите.

Това оттегляне усложнява опитите на златото да се възползва от нормалния си януарски тренд, макар позитивното му показване през декември, което бе помрачено от опасения по отношение на върховите стойности в изискванията на ниска пазарна ликвидност.

Допълнително усложнява нещата близостта на златото до максимума от 2020 година при $2,075 – равнище, което към момента не е преодоляно на седмичната графика. Това събитие евентуално излага златото на низходящ напън, заздравен от неотдавнашното превръщане от предходната наклонност за продажба на $ и покупка на други активи.

Въпреки че има известна лимитирана поддръжка за златото от равнищата на промяна на Фибоначи при $2,030 и $2,044, по-широките пазарни настроения през тази седмица могат да насочат златото към сериозното равнище при $2,000, в случай че актуалната тематика се резервира.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР