Новата година носи сезон на промени и възможност да се

...
Новата година носи сезон на промени и възможност да се
Коментари Харесай

Защо е важно да си пожелаем за новата година да се приемаме такива, каквито сме?

Новата година носи сезон на промени и опция да се си сложим нови цели за бъдещето. За доста хора обаче желанията и обещанията по отношение на отслабването и храненето постоянно могат да подсилят отрицателните известия за телата и да поддържат нереалистични стандарти.

Кавита Дая, която е професор в Колумбийския лицей по изкуства и науки съобщи в изявление за университета " Джордж Вашингтон ", че най-успешните новогодишни резолюции се концентрират върху самоприемането и постигането на съответни дейни цели, а не върху неразбираемите разбирания за намаляване и метод на живот.

По думите ѝ огромна част от медийно наличие се оформя от рекламодателите, а рекламата цели да ни накара да купуваме неща. Това постанова опитите ни за основаване на нереалистични цели като това да се опитаме да отслабнем през новата година или да опитаме да се храним по-здравословно.

Според нейното проучване, в случай че сме заобиколени от негативни известия, че има нещо неправилно в нас и тялото ни и че би трябвало да променим себе си и телата си, с цел да се впишем, е извънредно стресиращо.

Как би трябвало да прекроим метода, по който мислим за новогодишните резолюции?

" Първо, сходно изкривяване е доста належащо в нашето общество и то стартира с приемането на това което сме. Ние сме бомбардирани от изображения на кльощави дами в медиите, само че действителността е, че близо 70% от дамите в Съединени американски щати да вземем за пример носят огромни размери облекла. Второ, би трябвало да разберем, че празничното хранене заема доста дребен % от годишния ни календар. Трябва да се съсредоточим върху по-големите полезности като признателност и семейство и да се любуваме на живота си. Считам, че резолюциите за Нова година би трябвало да са позитивни и в действителност не мисля, че те би трябвало да се отнасят до вашето здраве, тъй като това допуска, че можете да започнете едвам през новата година. В живота постоянно има място за лакомства! Вместо да се тормозя за това какви калории ще погълна, аз давам приоритет на съня, салдото, придвижването (танци, бягане) и зареждам с тялото си ", споделя проф. Дая.

Изследването демонстрира, че резолюциите по отношение на празничното хранене работят единствено в случай че включват приемане на това което сме. И по този начин всяка резолюция би  работила, когато стартираме с истината за това какво в действителност представляваме: " По-добре е, когато се стремя да пробягам две благи за 20 минути, в сравнение с да пробвам да стигна до някаква нереална цел с тежестта във фитеса. Първата цел е вдъхновяваща и удовлетворяваща, последната ми изпраща негативно известие за това къде съм в този момент и какъв брой изоставам ", добавя още тя.

Според ея най-хубавият метод за гонене на фитнес цели е фактически да се отървем от задачите за намаляване. Трябва да стартираме с приемането и празнуването на нашето телесно многообразие, разнообразието от цветове на кожата ни, нашите въплъщения. " Първо, дано приемем и приемем себе си и другите ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР