Новата германска министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер увери войниците, че

...
Новата германска министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер увери войниците, че
Коментари Харесай

Новата германска министърка на отбраната увери войниците, че винаги ще могат да разчитат на нея

Новата немска министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер увери бойците, че постоянно могат да разчитат на нея да ги почита и поддържа, съобщи ДПА.

"Като полагате клетва през днешния ден, вие укрепвате отбраната на нашата народна власт ", съобщи тя на гала във връзка 75-ата годишнина от опита на немското съпротивително придвижване да убие Адолф Хитлер. "Вашата работа заслужава почитание! Вашата работа заслужава да бъде оценена! Вашата работа заслужава поддръжка, изключително от мен! ", акцентира тя. "И аз ще ви кажа: можете да разчитате не мен! "

Това беше първата публична демонстрация на Крамп-Каренбауер след изненадващото й предопределение за министър на защитата. Бързата смяна настъпи, откакто нейната предшественичка Урсула фон дер Лайен беше определена за идващ ръководител на Европейската комисия.

На церемонията в немското министерство на защитата в Берлин Крамп-Каренбауер отдаде респект на участниците в опита за ликвидиране на Адолф Хитлер, в това число Клаус декор Щауфенберг. Министърката на защитата дефинира него и командваните от него офицери като мостри за подражателство, които са се съпротивлявали против несправедливостта, варварството и нацисткото неуважение към човешкото достолепие.

"Трябва да отбележим това събитие и да носим този спомен с нас. Трябва да се уверим, че уроците на историята няма да избледнеят ", съобщи канцлерката Ангела Меркел, която също присъстваше на събитието.

На 20 юли 1944 година Фон Щауфенберг и неговите офицери се пробват да сложат завършек на войната с бомбен атентат против Адолф Хитлер. Мишената обаче оцелява и Фон Щауфенберг и трима негови съучастници са екзекутирани още същия ден. През идващите дни и седмици нацисткият режим екзекутира още 89 души, забъркани в нападението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР