Новата функция засега работи само със заявки на английски езикGoogle

...
Новата функция засега работи само със заявки на английски езикGoogle
Коментари Харесай

Търсачката на Google вече открива граматически грешки в заявките

Новата функционалност към този момент работи единствено със поръчки на британски език

Гугъл търсенето ще може да ревизира и граматическата уместност на поръчките
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл непрекъснато усъвършенства своята търсачка с нови потребни функционалности. Последното изобретение е функционалността за търсене на граматически неточности в потребителски поръчки, която може да бъде потребно в избрани обстановки.

Става въпрос за функционалността Grammar Check, която разрешава на потребителя бързо да ревизира до каква степен дадена фраза е граматически правилна. За да я употребява, потребителят би трябвало да вкара поръчка за търсене и да добави фразата „ инспекция на граматиката “ към нея.
още по темата
Търсещата машина на Гугъл проучва поръчката и в случай че открие неточности, акцентира съответните места в нея. На този стадий програмата за инспекция на граматиката работи единствено със поръчки на британски език, прецизира The Verge.

Любопитно е, че страницата за поддръжка на функционалността за инспекция на граматиката в поръчките за търсене е оповестена в интернет преди няколко седмици. Говорителят на Гугъл Колет Гарсия, удостовери, че компанията е пуснала Check Grammar в края на юни.

„ Можете да получите инспекция на граматиката, в случай че включите [функцията] „ инспекция на граматиката “ в поръчката си за търсене или в случай че търсачката разбере, че е нужна инспекция на граматиката “, се споделя на страницата за поддръжка на новата функционалност.

Ако бъдат открити неточности, услугата на Гугъл ще каже на потребителя по какъв начин да ги поправя. В основата на новата функционалност е невронна мрежа, тъй че резултатът от инспекцията за граматически неточности може не всеки път да е верен, изключително при въвеждане на комплицирани фрази.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР