Новата фотокнига на Никола Михов ще ви накара да се

...
Коментари Харесай

Живков кърти, Борисов чисти, Михов извозва

Новата фотокнига на Никола Михов ще ви накара да се усмихнете, ще ви ядоса и натъжи (и обратно), без да ви каже нещо кой знае какъв брой ново - просто частите от историята могат да бъдат подредени по този начин, че да изкристализират връзките сред минало и бъдеще. И още по-конкретно - политическото държание тогава и в този момент, съучастничеството на обществото в тези модели на водачество.

" Чупи, реже, полива " - отпратка към обявите вид " кърти-чисти-извозва ", показва селектирани фотоси от архива на Българска телеграфна агенция, в които Тодор Живков открива обекти, посреща дипломатически посетители (сред които Горбачов и Кадафи) и участва на публични събития в интервала 1968 - 1988 година Времето е спряло: рядко нещо отличава един кадър от 60-те и различен от 80-те.
Източник: ''Жанет 45''
Рязането на ленти е измежду запазените марки в медийното държание на премиера Бойко Борисов, а реализирането на инфраструктурни планове е измежду асоциациите, които ГЕРБ дълготрайно постановат за себе си през последното десетилетие. Двете действителности са извадени от истинския им подтекст и са съчетани по забавен метод - образно участва само Живков, само че всички включени определени цитати са на Борисов.

Фасадният социализъм и фасадната народна власт наподобяват в синхрон, а медийните изяви от страница на страница замязват от ден на ден на обред, който има съответна пропагандна задача - да потвърди, че личностите на върха на страната мислят на първо време за общото богатство, не мислят за себе си, вършат всичко за народа. Селекцията на Михов и Никол Дечева също по този начин постоянно слага политиците на една страница, а реакциите на хората към тях на прилежащата - опция да ги изследваме поотделно, да ги забележим на едно равнище един против различен.
Източник: ''Жанет 45''
Намигването към настоящата политическа обстановка по сходен метод е в действителност разбираема стъпка за Никола Михов, създател на намерилата необятна известност фотокнига за изоставените монументи от времето на тоталитаризма Forget Your Past, куратор в изложба Synthesis и съосновател на платформата за показване на фотокниги и диалозите за тях като форма на изкуство " ПУК! ".

Изданието е съпроводено от лента с цветовете на българския байрак - по какъв начин ще я отстраните, с цел да отгърнете първите страници, е оставено на вашето въображение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР