Новата финансова инжекция, стартиращата компанията ще инвестира в разрастване на

...
Новата финансова инжекция, стартиращата компанията ще инвестира в разрастване на
Коментари Харесай

Българската OfficeR&D получи финансиране от 1 млн. долара

Новата финансова инжекция, започващата компанията ще влага в разгръщане на екипа, споделя съоснователят Мирослав Мирославов.

© Цветелина Белутова Още по тематиката
IoTNET построи мрежа за внедряване на умни градски решения

Компанията си партнира с IoT Solutions за инсталиране на умна система за улично осветяване
29 ное 2017
HeatVentors е победител в конкуренцията за зелени хрумвания PowerUp!

Чешката компания създава контейнер за дейно предпазване на сила
28 ное 2017 Българската започваща компания OfficeR&D получи финансиране от 1 млн. $ за развиване на платформата им за споделени работни пространства. Водещият вложител в договорката е фондът LAUNCHub дружно с създателите на софтуерната " Телерик " Васил Терзиев, Светозар Георгиев и бизнесмена Констант Тедър, бизнес ангел и съосновател на английската компания за видеоигри Jagex.

Продуктът за милиони

Младите бизнесмени Мирослав Мирославов и Мирослав Недялков основават OfficeR&D преди близо три години, по време на работата им като разработчици в софтуерната компания " Телерик ", към този момент Progress. Тяхната цел е да основат умна централизирана система, която да оказва помощ в работата на офис мениджърите при ръководството и организацията на огромни споделени работни пространства. Техният артикул OfficeR&D е платформа, която въз основата на CRM система разрешава елементарно и комфортно менажиране на членовете на споделеното пространство, издаване на сметки и фактури или запазване тук-там. Сред клиентите на българския стартъп е един от най-големите играчи в бизнеса със споделени пространства в Съединени американски щати - RocketSpace.

Стартиращата компания е печелила редица предприемачески надпревари, измежду които локалното Betapitch, проведено от първото споделено работно пространство Betahaus, както и беше класирана преди всичко на състезанието DigitalK Startup Competition, провел се в границите на конференията DigitalK 2016, организиранa от " Капитал " и фондовете NEVEQ и LAUNCHub.

Финансирането

Младата българска компания поетапно минава през три кръга на финансиране. През 2015 година получават първата финансова инжекция в размер 30 хиляди паунда, обезпечена от акселератора за нововъведения в областта на недвижимата благосъстоятелност PiLabs. След по-малко от година OfficeR&D затваря втория кръг на финансиране. Този път сумата от 170 хиляди евро е вложена от фонда за рискови вложения LAUNCHub, подкрепени и от създателите на " Телерик " Васил Терзиев и Светозар Георгиев.

Несъмнено обаче най-голямото финансово подкрепяне компанията получава в края на тази година с последните 1 млн. $. Инвестицията им е под формата на конвертируем заем (пари, които след време могат да се трансформират в дял) със период от две години.

В публично прессъобщение един от сътрудниците в LAUNCHub - Румен Илиев, разяснява, че от фонда имат вяра, че споделените работни пространства са бъдещето на офисите, а пазарът им не демонстрира никакви признаци на закъснение. " Управлението на споделените пространства е незадоволително развита ниша и за нас е наслаждение да подкрепим OfficeR&D в тяхната задача да подобрят резултатите и качеството на услугата.

Новата финансова инжекция започващата компания ще влага в съществено разгръщане на екипа. Към момента общо 12 души работят в България и единствено един във Англия. " Очакваме до края на 2018 да сме почти 30 в България и още двама-трима души отвън ", разяснява за " Капитал " съоснователят на компанията Мирослав Мирославов. Той и Мирослав Недялков към момента имат мажоритарен дял в OfficeR&D.

Сред задачите на екипа на компанията е да станат световен водач в софтуера за ръководство на споделени работни пространства. " Имаме доста съществени проекти и предпочитание да развием компанията до доста съществени размери ", споделя в умозаключение Мирославов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР