Новата филмова адаптация, чийто сценарий ще бъде написан от Михаил

...
Новата филмова адаптация, чийто сценарий ще бъде написан от Михаил
Коментари Харесай

18 смъртни случая: Проклятието на филма Майстора и Маргарита

Новата кино акомодация, чийто сюжет ще бъде написан от Михаил Локшин и Роман Кантор, към момента се споделя " Воланд ". 

Не е известно кой ще бъде утвърден за ролята на Воланд, само че основателите дават обещание звезден актьорски състав и явно не се заблуждават. Всички сходни творби на Булгаков във филмовата промишленост станаха известни като „ лоши книги “, тъй като несгоди сполетяват всеки, който се заеме да го снима. 

The Joensuu City Theatre (Joensuu, Finland) organises open rehearsals of the upcoming piece «Mestari ja Margarita» on a «Joen's Night» on August 8, 2023 at 18.30–19.00 and at 19.30–20.00 - Free entrance. More information here:
— Master & Margarita (@mmwebsite)
Името явно не е определено инцидентно, самият Булгаков назова първото издание на бъдещата книга „ разказ за дявола “. Но единствено тази алтернатива беше унищожена през 1930 година и има клюки, че писателят свързва концепцията си с неприятностите, които го сполетяха. Точно по това време литературните критици разрушават творбите му на пух и прахуляк, а представленията, сложени по негови пиеси, са свалени от репертоара. 

☄️„ Никога и за нищо не молете! Никога и за нищо, даже това да е по-силно от вас. Сами ще ви предложат и сами ще ви дадат! “
⚜️- М. А. Булгаков ( “Майстора и Маргарита ”)
— Онлайн книжарница Сиела - Ciela.com (@CielaCom)
Сред режисьорите и актьорите от дълго време се носят клюки за " проклятието " на романа " Майстора и Маргарита " на Михаил Булгаков. Твърди се, че по време на представленията се случват странни неща, а при снимането на филми или телевизионни излъчвания някои артисти отхвърлят функции. Те се опитвали да снимат подиуми доста пъти, само че постоянно се случвало нещо.

Филмовият режисьор Владимир Наумов, който работи върху концепцията да направи филм по романа, сподели, че в съня му се явил духът на вдовицата на Булгаков, заявявайки, че никой няма да направи този филм. В края на 80-те години Елдар Рязанов и Елем Климов планират да създадат филм по романа, само че те се скарват с вложителя. Но най-драматичната история се случва с акомодацията на Юри Кара.

Какво проклинание, такова проклинание!

Юри Кара в последна сметка прави кино лентата. Анастасия Вертинская играе Маргарита в него и като цяло целият цвят на националното кино от това време е ангажиран в функциите - Михаил Улянов играе Пилат Понтийски, Валентин Гафт - Воланд. Но тогава започнали проблемите: с наследниците заради авторски права и с продуцентите - заради разлики в мненията по отношение на времето на картината. 

Компанията TAMP влага в безценен план, който през 1995 година отхвърля да пусне кино лентата на екраните, базирайки се на нужните усъвършенствания. Режисьорът Юрий Кара, който няма копия на кино лентата, изискал правосъден развой. Започна гръмък развой, през юни 1999 година Московският градски съд призна компанията TAMP за притежател на всички авторски права върху кино лентата.

Съхраняването на кино лентата е поверено на началника на службата за сигурност на ТАМП Валери Тарасов, който откакто ги е скрил безвредно, ненадейно умира. В резултат на това този филм лежи на рафта повече от десетилетие и беше показан едвам в края на 2000-те, когато младата жена към този момент не беше млада и уместността на препоръчаната версия е съмнителна.

The Master and Margarita
— John дайн (@OnMarbleCliffs)
След Кара щафетата поема Владимир Бортко. През 2000 година имал проблеми с правата върху романа, само че пет години по-късно е изработен идващият опит. Дотук добре, той съумява освен да снима цялата си версия, само че даже и да я излъчи. 
Но! В ролята на Воланд той вижда Олег Янковски и артистът изрично отхвърля, като споделя, че Дяволът, като Господ Бог, не може да се играе. В последна сметка Олег Басилашвили изиграва Воланд доста безапелационно, само че след фотосите артистът има кръвоизлив в дясната гласна струна. След като произнесе монолога на Воланд, той изхриптява и губи гласа си.

Актьорът Александър Адабашян, който изигра Михаил Берлиоз, попада в болница с инфаркт след фотосите. Казват обаче, че всичко стартира по време на фотосите на първата сцена: в градината на Ермитажа ненадейно се спуква тръба. На снимачната площадка даже бил  поканен духовник, който да освети студиото. 

И тогава стартира необяснимото! Един по един актьорите започват да умират!

Месец преди премиерата 47-годишният Александър Чабан умира при неразбираеми условия - този артист играе ролята на следовател, той е открит мъртъв в личния си апартамент. Година по-късно умира Павел Комаров, 38-годишният артист играе дребна роля в сериала като апаш. През декември 2006 година умра различен артист - Станислав Ландграф. Той получава ролята на критик Латунски, който Маргарита иска да простреля в сърцето. Причината за гибелта на артиста е инфаркт.

През април 2007 година умра Кирил Лавров, неподражаемият Пилат Понтийски, покосен от безпощадна левкемия. Буквално в същия ден Евгений Меркуриев, който играеше счетоводителя, пропада под леда по време на лов на риба. 

" I wouldn’t like to meet you when you’ve got a revolver, ” said Margarita with a coquettish look at Azazello. She had a passion for people who did things well. "

- Mikhail Bulgakov, The Master and Margarita
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР