Новата Ferrari Icona е вдъхновена от състезателни легенди от 60-те

...
Новата Ferrari Icona е вдъхновена от състезателни легенди от 60-те
Коментари Харесай

Ferrari Daytona SP3 напомня за 60-те - видео

Новата Ferrari Icona е въодушевена от спортни митове от 60-те години на предишния век. Ferrari Daytona SP3 бе показан на пистата Mugello като част от Ferrari Finali Mondiali 2021. Името на новата Icona припомня на именития край с резултат 1-2-3 за кончетата от маранело и отдава респект на спортните прототипи на Ferrari, които са дали на марката неповторим статут в моторния спорт.

На 6 февруари 1967 година Ferrari реализира едно от най-зрелищните достижения в своята история, когато приключи на първите три места в първия кръг от годишния интернационален международен шампионат за спортни коли в Daytona 24 Hours. Трите коли, които прекосиха карирания байрак една до различен в това именито съревнование в родната страна на Ford - 330 P3 / 4 преди всичко, 330 P4 на второ и 412 P на трето - представляваха върхът на развиването на Ferrari 330 P3.



Главният инженер Мауро Форгиери прави обилни усъвършенствания на модела във всяка от трите съществени области на спортния автомобил: мотор, шаси и аеродинамика. 330 P3 / 4 съвършено въплъщава духа на спортните прототипи от 60-те години на предишния век, десетилетие, което през днешния ден се смята за златната епоха на спортните коли със затворени арки над колелата и е непрекъсната насочна точка за генерации инженери и дизайнери.

Дизайнът на Daytona SP3 е хармонично взаимоотношение на контрасти - съвършено скулптурни, чувствени повърхности се редуват с по-остри линии, които илюстрират възходящото значение на аеродинамиката в дизайна на спортни коли като 330 P4, 350 Can-Am и 512 S. Смелото решение в интерес на каросерията Targa със свалящ се корав покрив също е въодушевено от света на спортните прототипи - Daytona SP3 освен предлага вълнуващо наслаждение от шофирането, само че и необятна гама от характерности.

Daytona SP3 е оборудван с атмосферен V12 мотор - планиран като приблизително ситуиран мотор, както е всекидневно в спортните коли. Този мотор безспорно е най-легендарният от всички мотори на Maranello. С 840 к.с. това е най-мощният мотор, създаван в миналото от Ferrari, а въртящият му миг е 697 Нм при оптималните 9500/мин. Резултатът: F140HC е най-мощният мотор с вътрешно горене, създаван в миналото от Ferrari и доставя големи 840 к.с. с типичните вълнуващи характерности и тон на V12 от Cavallino Rampante.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР