Новата фаза на израелската офанзива ще се съсредоточи върху южната

...
Новата фаза на израелската офанзива ще се съсредоточи върху южната
Коментари Харесай

След края на примирието: Газа съобщава за стотици нови жертви на израелските атаки

Новата фаза на израелската атака ще се концентрира върху южната част на Газа, където стотици хиляди палестинци се укриват, откакто са избягали от север.

Правителството на " Хамас " в линията Газа заяви в събота, че 240 души са били убити на палестинската територия след спирането на примирието в петък. Други 650 души са били ранени при " стотици въздушни удари, артилерийски и военноморски бомбардировки на всички места в линията Газа ", се споделя в изказване, добавяйки, че израелските сили са " изключително се насочили към Хан Юнис, където десетки къщи са били унищожени с техните поданици вътре “.

Жители на Хан Юнис оповестяват, че през нощта градът е претърпял най-тежката бомбардировка от началото на войната. Именно там израелските управляващи считат, че се крият членове на управлението на " Хамас ", предава BBC.

На хората в източните елементи на града към този момент е подредено от израелските военни да се реалокират в Рафа, по на юг.

Въпреки възобновяването на боевете, американски публични лица споделиха, че към момента се надяват, че е допустимо съглашение за прекъсване на военните дейности и обезпечаване на освобождението на още заложници, отвлечени на 7 октомври, които остават в Газа.

По-рано Израел разгласи, че изтегля своите договарящи от Катар след " безизходицата в договарянията ". Днес камиони с помощ още веднъж бяха позволени да влязат в Газа от Египет след ден, в който не бяха доставени никакви доставки на територията.

Но интернационалните организации споделят, че филантропичната обстановка в Газа остава отчайваща. Хората се борят да оцелеят на фона на дефицит на съществени консумативи, в това число храна и вода, а претъпканите лечебни заведения работят с лимитирани запаси.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР