Новакът в Първа футболна лига ЦСКА 1948 прави промени в

...
Новакът в Първа футболна лига ЦСКА 1948 прави промени в
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 по "английски модел". Балъков става и мениджър

Новакът в Първа футболна лига ЦСКА 1948 прави промени в треньорската конструкция на клуба и вкарва позицията на управител. Такъв ще бъде досегашният треньор Красимир Балъков, оповестяват от отбора на своя уебсайт.

По сходен модел работят в британската Висша лига. Мениджърът има главно контролиращи функционалности, до момента в който треньорът е виновен за формата, в която се намират футболистите.

От клуба оповестяват, че Балъков ще бъде " връзката сред треньорския щаб и управлението на ЦСКА в лицето на спортния шеф – Кирил Котев, изпълнителния шеф – Добрин Гьонов, както и Управителния съвет на клуба ".

Снимка: Lap.bg

Йордан Юруков пък ще има " още по-значима роля в подготовката и подготвителния развой на " алените " за идните дуели ".

Промяната идва след първите 4 мача в Първа лига. ЦСКА 1948 няма победа в шампионата, като записа 3 равенства и загуба.

Ето и цялото известие от клуба:

" Поради множеството изнесени информации, клюки и спекулации по отношение на позицията на старши треньора на ЦСКА – Красимир Балъков, е време да внесем изясненост към протичащото се в клуба и смяната в структурата.

ЦСКА е колектив, в който решението постоянно се е взимало не еднолично, а дружно. Клубът е преди всичко. Тук се осланяме на качествата и експертизата на всички персони, работещи за интереса и триумфите на „ армейците “.

Съобразявайки се с тази линия на развиване, Красимир Балъков и Йордан Юруков ще продължат да работят дружно в екип отпред на ЦСКА. Освен ролята си на старши треньор, Балъков поема и мениджърска функционалност.

Той ще бъде връзката сред треньорския щаб и управлението на ЦСКА в лицето на Спортния шеф – Кирил Котев, Изпълнителния шеф – Добрин Гьонов, както и Управителния съвет на клуба.

Преструктурирането се прави по британски модел за – по-голяма независимост на Красимир Балъков при осъществяването на решенията в клуба, обезпечаване на мира за разбор на работния развой и оптимален принос в развиването на ЦСКА.

Йордан Юруков от своя страна получава още по-значима роля в подготовката и подготвителния развой на „ алените “ за идните дуели от Първа Лига и Купата на България "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР