Новак каза това в речта си на третата международна конференция,

...
Новак каза това в речта си на третата международна конференция,
Коментари Харесай

УКРИНФОРМ: Унгария ще продължи да оказва хуманитарна и образователна помощ на Украйна

Новак сподели това в речта си на третата интернационална конференция, отдадена на Крим.

 

Тя уточни, че като висш главнокомандващ на въоръжените сили схваща пред какво е изправена украинската страна сега, и съобщи, че войната е почнала в Крим и би трябвало да завърши с връщането на Крим.

 

" Господин президент, няма нищо повече, което да искам, от това да се постави завършек на кръвопролитията и боевете, с цел да има още веднъж мир в нашата съседка. Независимо какъв брой време ще отнеме възобновяване на мира, Унгария ще продължи да предлага филантропична и просветителна поддръжка, както и уреди за образование на Украйна, и да съблюдава всички интернационалните отговорности. Будапеща се ангажира да поддържа всички начинания, ориентирани към извоюване на мира ", безапелационна бе Новак.

 

Унгарската лидерка показа също по този начин, че в границите на задачата си след Киев ще отиде на аудиенция в Рим и Ватикана, където ще съобщи тези послания на папа Франциск.

 

Припомняме, в Киев се организира третата интернационална среща на върха, отдадена на визията на Украйна за бъдещето на краткотрайно окупирания Крим и сигурността в Черноморския регион.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР