Новак Джокович започна да получава подкрепа от тенисистите в тура

...
Новак Джокович започна да получава подкрепа от тенисистите в тура
Коментари Харесай

Джокович получава подкрепа от тенисистите, дори и неочаквана

Новак Джокович стартира да получава поддръжка от тенисистите в тура на ATP, откакто не беше позволен в Австралия за присъединяване в първия за годината шампионат от Големия шлем.

Сърбинът е арестуван в хотел в предградие на Мелбърн, на процедура общежитие за бежанци и карантинирани поради COVID-19, до понеделник, когато ще научи дали жалбата му е почетена или ще бъде депортиран дефинитивно.

Ник Кириос, който през годините е подлагал на критика доста остро носителя на 20 "мейджър " трофеи, се застъпи за противника си.

"Вижте, аз несъмнено имам вяра в ограниченията, написа австралиецът в туитър. - Ваксиниран съм поради другите хора и най-много поради здравословното положение на майка ми. Но методът, по който третираме Новак, е неприятен, доста неприятен. Харесвам тези мемета и заглавия, той е нашият популярен първенец, само че в последна сметка е човек. Трябва да сме по-добри. "

Кириос наричаше Джокович по какъв начин ли не и споделяше, че отвън корта не го почита, като демонстрираше това и в мачовете посред им.

Включително и през 2020 година, когато сърбинът провежда шампионатите от веригата "Адрия къп ", на които не се съблюдаваха ограничения, а измежду инфектираните бе самият Ноле, брачната половинка и треньорът му, а също по този начин Григор Димитров, Борна Чорич и т. н. Тогава Ник засипа с рецензии водача на мъжкия тенис.

Американската звезда Джон Иснър съобщи, че "няма опрощение " за това, което се случва с Джокович сега.

"Това, през което минава в този момент Новак, не е редно, написа той в туитър с хаштаг #IStandWithNovak. - Той спазваше разпоредбите и бе получил позволение да влезе в Австралия. И в този момент е арестуван срещу волята си. Това е същински позор. "

Канадецът Вашек Поспишил, с който Джокович сътвори новата Асоциация на професионалните тенисисти (PTPA), съобщи, че ще има реакция от страна на организацията. Той приканил своя другар да опише в детайли всичко по случая.

"Това несъмнено не е добра реклама за тениса ", рече хърватинът Марин Чилич.

Съпругата на Новак - Йелена, реагира за първи път след експлоадирането на абсурда. Тя не участваше в конференцията на фамилията на половинката си в Белград, нито в митинга за него.

Йелена честити Коледа за празнуващите по остарелия календар и благодари за поддръжката.

"Всички ние ще излезем по-силни от това прекарване ", написа тя в инстаграм, призовавайки за "любов и амнистия ", неща, "които в никакъв случай не могат да бъдат неточност, а голяма мощ ".

Световните организации оповестяват, че сръбското външно министерство е внесло протестна нота в задачата на Австралия и е подхванало и други дейности. Австралийският дипломат Дениъл Емери е бил привикан за пояснение.

В публична позиция на външното министерство се показва, Джокович е "станал жертва на политически игри против волята си и измамен да пътува до Австралия, с цел да бъде унижаван ".

А на Зеления континент се вихрят политически кавги. Федералното държавно управление упреква това на щата Виктория, както и локалната федерация (Тенис Австралия) за кашата с Джокович. От другата страна се оправдават. Опозицията упорства за оставки.

Бе оповестено, че ще бъдат прегледани визите и "медицинските изключения " на няколко души, които са позволени до Сидни и Мелбърн без да са имунизирани. Според "Фокс нюз Австралия " са били издадени пет такива изключения (от 26 молби), като измежду тях имало и хора, които са от щабовете на състезателите. В тази петорка бил и Ноле.

Искането на юристите на Джокович за преместването му в нает апартамент е отхвърлено и той остава в хотела общежитие за празника. Продължават митингите в поддръжка на сърбина пред хотела. А около тях и на затворените бежанци и карантинираните там.

Борис Бекер: Ще го съветвам да се имунизира.
„ Смятам, че той прави огромна неточност, като не се имунизира “, съобщи някогашният треньор на Джокович и тенис легенда Борис Бекер.

54-годишният немец подлага на критика държанието на Джокович в Австралия:

„ Това е неточност, която заплашва цялата му кариера и ще провали задачата му да бъде приет за най-хубавия тенисист в историята “.

Той бе треньор на Джокович сред 2013 и 2016 година Борис Бекер сподели, че без значение от обстоятелството, че двамата към този момент не работят дружно той усеща Новак "като семейство ".

„ Още не съм съумял да приказвам с него, само че незабавно ще го съветвам най-настоятелно да се имунизира. Не знам обаче дали ще ме послуша “, прибавя Бекер.

Той акцентира, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават - както в спорта, по този начин и отвън него.

Григор Димитров с втори следващ поврат, отрази два мачбола
Григор Димитров е полуфиналист на шампионата от ATP 250 в Мелбърн след втори следващ поврат. Българинът надделя Ботик ван де Зандсхулп с 6:7(5), 6:0, 7:5.

В първия сет двамата размениха пробиви за 2:3 и 3:3, след което се стигна до тайбрек, извоюван от нидерландеца.

Григор даде отговор във втория сет, в който завъртя "геврек " на съперника си.

В третия обаче видя по какъв начин бе продънен за 2:4, като изоставането му стигна до 2:5. Хасковлията първо понижи. Съперникът имаше и два мачбола, Димитров ги отрази на неговия сервис, а по-късно и върна брейка - 4:5. Последва равнене.

Серията на Григор продължи в маратонски гейм, траял невероятните 20 минути! Когато Димитров сервираше за мача, Ван де Зандсхулп на собствен ред прояви неотстъпчивост и стигна до две точки за пробив. Първата ни ракета ги отрази и съумя да затвори дуела.

Бившият №3 в света ще спори със 112-ия Максим Креси за място на финала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР