Новак Джокович започна 413-та седмица начело в списъка на ATP

...
Новак Джокович започна 413-та седмица начело в списъка на ATP
Коментари Харесай

Ненормален рекорд на Джокович на 36 г.

Новак Джокович стартира 413-та седмица отпред в листата на ATP и ще бъде мъчно някой да го измести оттова в близко бъдеще. Той към този момент счупи всички върхове по брой седмици отпред в листата. Тази седмица на върха в международния тенис беше и 189-та, откогато навърши 30 години.
Това, което прави на 36, е необяснимо. Всички останали тенисисти, които бяха отпред на листата на ATP след 30-годишна възраст, съумяха да запишат общо 188 седмици преди всичко. Най-големите противници на Новак са Роджър Федерер и Рафаел Надал, както и Анди Мъри. Към тях се причислиха Андре Агаси, Иван Лендъл, Джими Конърс и Джон Нюкомб в тяхното четвърто десетилетие под номер 1 и всички дружно не записаха толкоз седмици под номер 1, колкото най-великият тенисист в историята.

Сръбският тенисист е първи в листата на ATP с 9855 точки, до момента в който испанецът Карлос Алкарас сега има 9105, а Яник Синер - 8270 точки. Сега го чака мастърсът в Индиън Уелс, в случай че завоюва, ще вземе още 1000 точки, с цел да може да затвърди първата позиция в листата на най-хубавите играчи. Разбира се, в случай че не се случи нещо непредвидено. Този Мастърс, който се смята за всекидневен пети шампионат от Големия шлем, е плануван от 6 до 17 март. В момента Ноле е в Марбея, където се приготвя за идните шампионати. Той е печелил Индиън Уелс пет пъти в кариерата си, за последно - през 2016 година
Ако играе и в Маями, при възможен успех може да усили в допълнение запаса си от точки, тъй като Мастърсът във Флорида също носи 1000 точки. В останалата част от сезона, що се отнася до настилката клей, той пази 90 точки в Монте Карло, 45 - в Баня Лука, 180 - в Рим. Той единствено може да завоюва преди Ролан Гарос, където ще пази трофея и още 2000 точки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР