Новак Джокович успешно обжалва анулирането на визата му за влизане

...
Новак Джокович успешно обжалва анулирането на визата му за влизане
Коментари Харесай

Кошмарите за Джокера продължават: Участията на Уимбълдън и на Откритото първенство на Франция са под въпрос

Новак Джокович сполучливо апелира анулирането на визата му за влизане в Австралия преди Australian Open, само че присъединяване му в бъдещи шампионати от Големия шлем е под въпрос, заяви " Манчестър ивнинг нюз ". Премиерът на Англия Борис Джонсън разяснява несъгласията към тенис звездата, намеквайки, че може да се наложи да бъде имунизиран, с цел да играе на Уимбълдън.

Сръбският ас попадна на страниците на пресата в Англия, откакто влизането му в Австралия за Australian Open беше блокирано, като държавното управление анулира визата му и съобщи, че не е извършил критериите за освобождение от имунизация. Това бе повода Джокович да бъде депортиран, само че в понеделник той сполучливо завоюва обжалването против решението в съд в щата Виктория.

Има съществени подозрения дали той ще може да взе участие в други шампионати от Големия шлем тази година - в това число Откритото състезание на Франция и Уимбълдън.
 Сръбският министър председател подлага на критика Джокович
Сръбският министър председател подлага на критика Джокович

" Никой не може да нарушава разпоредбите "

Министър-председателят Джонсън загатна, че Джокович и всички други неимунизирани спортни звезди, които желаят да пътуват до Обединеното кралство за шампионати като Уимбълдън, може да нямат право да преминат границата. " Вижте, мисля, че е значимо австралийските управляващи да създадат свои лични разпоредби за влизане в страната и престой ", сподели още Джонсън на въпрос дали Джокович ще бъде спрян за влизане във Англия за Уимбълдън.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи по-рано, че всички спортисти би трябвало да бъдат имунизирани и ускори натиска върху хората във Франция без имунизация, ограничавайки опцията им да участват на обществени събития.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР