Новак Джокович спечели своята 21-ва титла от Големия шлем по

...
Новак Джокович спечели своята 21-ва титла от Големия шлем по
Коментари Харесай

Поредна наказателна акция: Джокович потегли със само 2 загубени гейма в Астана

Новак Джокович завоюва своята 21-ва купа от Големия шлем по време на Уимбълдън, само че по-късно пропусна всички шампионати в Северна Америка, тъй като по този начин и не пожела да се имунизира, което беше наложително изискване за присъединяване. Така сърбинът нямаше публично изиграна конкуренция поединично до предходната седмица, когато се включи в дебютното издание на ATP 250 надпреварата в Тел Авив и завоюва купата, въпреки че не можеше да се похвали с съвсем никаква игрова процедура през последните 3 месеца.

Бившият номер едно пък нямаше желание да губи тази позитивна инерция и незабавно отпътува за Астана, а там също сподели извънредно стабилен тенис в откриващия си дуел на шампионата, преодолявайки съпротивата на Кристиан Гарин с безапелационното 6:1 6:1. Така някогашният номер едно се класира за осминафиналите в казахстанската столица, където го чака среща с Ботик ван де Зандсхулп ( международен номер 34), с който в никакъв случай не са се срещали до момента.

Джокович проби още на старта и незабавно можехме да забележим, че стилът на южноамериканския играч по никакъв метод не може да затрудни четвъртия подложен, който надделяваше във всяко една от продължителните разигравания и въпреки Гарин да завоюва идващото си подаване, то всички останали геймове отидоха в сметката на балканеца, чието сервиране беше близо до съвършенството, защото Гарин съумя да извоюва единствено една точка на ретур в хода на сета.

Вторият сет стартира малко по-оптимистчно за новобранеца, тъй като неговият първи начален удар влизаше с надалеч по-голям % и Гарин си заслужи триумфа в първия си сервис гейм. Впоследствие международният номер 81 беше на път да възвърне равенството и за 2:2, само че позволи няколко фрапантни грешки, които разрешиха на Джокович още веднъж еднолично да поеме контрола над мача и оттова насетне беше единствено въпрос на време за Джокера да подпечата крайната си победа.

Novak Djokovic wins fifth consecutive match and 10th set in a row by brushing aside Cristian Garin 6-1, 6-1 in Astana
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР