Новак Джокович спечели рекордната десета титла от Откритото първенство по

...
Новак Джокович спечели рекордната десета титла от Откритото първенство по
Коментари Харесай

Треньорът на Джокович: Бях много притеснен преди мача с Григор Димитров

Новак Джокович завоюва рекордната десета купа от Откритото състезание по тенис на Австралия, макар че се бореше с травма, която би предиздвикала множеството състезатели да се откажат, съобщи треньорът на сърбина Горан Иванишевич.

35-годишният Джокович победи Стефанос Циципас с 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) на финала в Мелбърн и победи с общо 22-рия си шампионски трофей в шампионатите от " Големия шлем ", изравнявайки върха на Рафаел Надал. Сръбският тенисист имаше проблем в слабините в самото начало на дуелите на " Мелбърн Парк ".
 Новак Джокович покори Australian Open за рекордния десети път
Новак Джокович покори Australian Open за рекордния десети път

На финала Джокера се наложи над Стефанос Циципас

" Нека го кажа по този метод - към 97 % от тенисистите биха се отказали в неговото състояние. При тези резултати от проучванията съвсем всички биха се отдръпнали от присъединяване. Той в действителност даде всичко. С всеки минал ден се усещаше все по-добре.

Признавам си, че не чаках това. Бях много обезпокоен преди дуела му против Григор Димитров, само че той продължи напред и по-късно завоюва шампионата. Новак става все по-луд. Неговата полуда е позитивна. И аз бях тенисист и също бях малко анормален и го разбирам доста добре по какъв начин се усеща и познавам чудесно тези страсти. Това беше край от " Големия шлем ".

Говорихме доста пъти. Казах му, че може да ми показа всичко, което желае, само че наложително би трябвало да завоюва, тъй като в противоположен случай беше ясно, че има проблем. Същото е като с треньорите на Реал Мадрид, които би трябвало да се оправят с голямото напрежение. Не печелиш един или два дуела и към този момент си уволнен. " Големият шлем " е най-ценен, тъй като е извънредно предизвикателство ", разяснява хърватинът, представен от Ройтерс.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР