Новак Джокович се завърна на корта през миналата седмица с

...
Новак Джокович се завърна на корта през миналата седмица с
Коментари Харесай

Наказателна акция: Джокович отпусна само 3 гейма в първия си мач в Тел Авив!

Новак Джокович се завърна на корта през предходната седмица с присъединяване на Laver Cup, където реализира две победи и една загуба. По време на последния му мач там имаше индикации, че изпитва дискомфорт в региона на китката, само че през днешния ден изцяло разсея подозренията за травма, постигайки повече от безапелационен триумф над международния номер 115 Пабло Андухар, надделявайки с 6:0 6:3 за час и 27 минути игра. В идващия стадий най-хубавият сръбски тенисист ще се изправи против своя добър другар Вашек Поспишил за място в полуфиналната фаза на АТР 250 конкуренцията в Тел Авив.

Откриващият сет протече под цялостната доминация на 21-кратния първенец от Шлема, който чудесно разпределяше ударите си по корта и си създаваше голям брой комфортни благоприятни условия да приключи с печеливш удар. От своя страна, испанецът не разполагаше с нужния боеприпас, с цел да окаже каквато и да е опозиция на именития си конкурент и напълно скоро дебютната част отлетя в сметката на любимеца, който не загуби нито един гейм.

В началото на втория сет станахме очевидци на маратонски сервис гейм за Андухар, траял близо 20 минути, в който видяхме 11 равенства и 5 брейкбола, само че в последна сметка международният номер 115 показва извънредно здрави нерви и съумя да измъкне този толкоз трагичен гейм. Това обаче надалеч не бе задоволително, защото в решителните мигове от сета Джокович още веднъж превключи на друга предавка и осъществя пробив в осмия гейм, с което си подсигурява и крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР