Новак Джокович се поздрави преди по-малко от седмица с рекордната

...
Новак Джокович се поздрави преди по-малко от седмица с рекордната
Коментари Харесай

Настасе: Джокович все някога ще бъде забравен, докато това няма да стане с Федерер и Надал

Новак Джокович се поздрави преди по-малко от седмица с рекордната си 23-та купа от Големия шлем, като по този метод се откъсна с една пред огромния си противник Рафаел Надал. Всичко това значително изстреля сърбина към това да бъде считан за най-великия състезател на всички времена, само че въпросната теза, наподобява, не се поддържа от всички тенис митове, откакто неотдавна Адриано Паната си разреши да фаворизира Федерер пред сърбина, а през вчерашния ден Илие Настасе също не беше изключително благосклонен по адрес на Джокера:

" Състезанието за най-хубавия? Не мисля, че това е някаква персонална борба сред Рафаел Надал и Новак Джокович. Поне аз не го виждам по този метод. Новак завоюва своята 23-та купа, само че можеше да се случи тъкмо противоположното, нали по този начин? Какво щяхме да приказваме, в случай че Надал беше здрав и в този момент беше водач по титли от Шлема? Нима има толкоз огромно значение, че единият е спечелил с един трофей повече, като се има поради всичко реализирано през годините от тези играчи?

Разбира се, то за Новак сега е от огромно значение, че оглавява тази статистика, само че не мисля, че на Рафа му пука толкоз доста и изпитва някакъв злоба към триумфа на Джокович. Много играчи биха могли да завиждат за 14-те трофеи на Надал от Ролан Гарос, които са с доста по-голяма тежест от 23-те купи в Шлема на Ноле. Да спечелиш 14 пъти на клея в Париж? Не мисля, че ще се роди различен човек, кадърен на това.

Има доста състезатели, които биха могли да бъдат почтени кандидати в това състезание за великолепие. Не бих изключил даже Федерер, който може да завоюва по-малко огромни шампионати, само че постоянно ще остане запомнен поради играта си. Спомнете си и Род Лейвър, чиято доминация го води на два пъти до Календарен Шлем, както и един Андре Агаси, за който можем да кажем, че остави евентуално максимален отпечатък с наличието си на корта и напълно промени откритите правила в играта.

Мисля, че аз имам правото да съпоставям всички тези тенисисти, тъй като съм ги следил с очите си, до момента в който медиите просто си съчиняват истории. Истината е, че в един миг Джокович ще бъде пропуснат, както съвсем всички останали играчи и ще приказваме само за актуалните първенци. Да, бихме могли да си спомним неговите върхове, в случай че отворим някой остарял вестник, само че за мен това няма да се случи с Федерер и Надал, тъй като те имаха доста по-голямо въздействие върху нашия спорт " - показа някогашният номер едно пред " Italy 24 ".

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР