Джокович преодоля Вавринка в мач номер 26 за 1/4-финал в Рим

...
Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000, след като елиминира Стан Вавринка с категоричното 6-2, 6-2 за около един час и 15 минути игра.

Световният номер 1 започна с пробив още в първия сервис гейм на швейцареца, а до края на откриващата част реализира и втори, след което сервира успешно, за да поведе в сетовете. Вторият стартира идентично на първия – брейк в откриващото подаване на Вавринка, преди преднината на Джокера да нарасне на два пробива след нов в петия гейм.
Новак Джокович.
Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем върна един от брейковете, но допусна моментално трети такъв, а оттам-насетне нямаше сили за повече и закономерно отстъпи от петкратния шампион в италианската столица. Джокович вкара 75% първи сервис в мача и спечели същия процент точки на първо подаване, като отрази три от четирите възможности за пробив пред съперника.

Ноле спечели 26-ия сблъсък между двамата, като статистиката сочи 20 победи за сърбина срещу шест на швейцареца – срещата им в Рим бе и първа от 2019-а насам, когато Вавринка се поздрави с успеха на осминафиналите на Ю Ес Оупън след аванс от два сета и отказ на световния номер 1. В спор за място на полуфиналите в италианската столица Джокович ще играе с канадеца Феликс Оже-Алиасим. Осмият в схемата елиминира американеца Маркос Хирон в два сета.

Яник Синер ще бъде съперник на Стефанос Циципас в друг ясен четвъртфинал след победата си над Филип Краинович, а Кристиан Гарин отстрани Марин Чилич и си гарантира сблъсък с Александър Зверев в последните осем на надпреварата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР