Новак Джокович пропусна редица големи надпревари в хода на настоящия

...
Новак Джокович пропусна редица големи надпревари в хода на настоящия
Коментари Харесай

Иванишевич: Не е сигурно дали Джокович ще участва на Мастърса в Париж

Новак Джокович пропусна редица огромни съревнования в хода на сегашния сезон поради решението си да не се имунизира, което му костваше мястото в топ 5 на международната класация. Въпреки това обаче сърбинът съумя да победи на Откритото състезание на Англия, като по този метод си подпечата билета за присъединяване на Финалния Мастърс на 8-те най-хубави за годината, който ще се организира в Торино сред 13 и 21 ноември. Това ще бъде и последният шампионат за сърбина през 2022-ра, като преди него той е декларирал участие и на Мастърса в Париж, само че все още към момента не е ясно дали белградчанинът няма да избере да пропусне надпреварата в зала " Берси ", в случай че съдим по думите на треньора му Горан Иванишевич, който показа следното за проектите на подопечния си до края на сезона:

" Без никакво подозрение Джокович ще играе в Торино, само че въпросът е дали ще пътува за Париж, с цел да се включи в Мастърса там ", каза Иванишевич пред хърватското издание Sportske novosti. Той също по този начин разяснява присъединяване на Ноле на Аустрелиън Оупън при започване на идната година, което продължава да бъде нестабилно. " Нищо не се е трансформирало в метода му на мислене по отношение на имунизациите. Трябва да изчакаме да забележим какво решение ще вземат австралийците. "

Наскоро Джокович завоюва своята 90-а купа в кариерата, триумфирайки на АТР 500 конкуренцията в Астана, с което се приближи стъпка по-близо до лидера в класирането за най-вече АТР титли Джими Конърс, който има 109. Понастоящем балканецът е четвърти във въпросното нареждане, като пред него са още Роджър Федерер (103), Иван Лендъл (94) и Рафаел Надал (92).

Иванишевич обаче е безапелационен, че 21-кратният първенец от Големия шлем се е прицелил в подобряването и на този връх, като съгласно хърватина той разполага с всички шансове да успее да го направи през идващите няколко години.

" Всичко, което е обвързвано с върхове, съставлява интерес за Новак. Най-важният въпрос обаче е какъв брой дълго още той ще играе. Във формата, в която се намира сега, мога самоуверено да кажа, че има шансове да нападна тези върхове. Той постоянно е бил в страхотна физическа кондиция и в случай че това се резервира и отсега нататък, то съм уверен, че още три години той ще успее да остане на върха или най-малко покрай него и да се бори за всички тези титли ", добави още треньорът на Джокович.

Goran Ivanisevic - Interview
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР