Новак Джокович призова организаторите на Уимбълдън да помислят за промени

...
Новак Джокович призова организаторите на Уимбълдън да помислят за промени
Коментари Харесай

Джокович призова за промени в програмата на "Уимбълдън"

Новак Джокович прикани уредниците на " Уимбълдън " да помислят за промени в програмата. Сърбинът се готви да играе в трети следващ ден и би трябвало да срещне Андрей Рубльов на четвъртфиналите през днешния ден. Джокович Хуберат Хуркач в четвъртия кръг, като мачът стартира в неделя и беше доигран в понеделник

Мачовете на стартират в 13.00 ч. локално време на Корт №1 и в 13.30 ч. на Централния корт. Двубоите се играят най-късно до 23.00 ч. локално време, което докара до няколко отлагания и доигравания, в това число на мачове на Джокович.

" Мисля, че мачовете би трябвало да стартират по-рано, най-малко в 12.00. Мисля, че това ще направи разликата ", сподели Джокович, който е в серия от 32 следващи победи на " Уимбълдън ".

Световният №2 разказа по какъв начин е трябвало да чака седем часа за началото на мача си с Хуркач в неделя, която предходните срещи са траяли по-дълго. В понеделник пък той трябваше да стартира по-рано, тъй като в мача преди него Беатриз Хадад Мая се контузи и се отдръпна след единствено 21 минути против Елена Рибакина.

" Има разнообразни способи, сигурен съм, че ще адресират казуса и ще избегнат сходни обстановки в бъдеще ", добави Джокович.

Изпълнителният шеф на " Ол Инглънд Клъб " Сали Болтън съобщи, че не може да подсигурява, че ще се разисква по-ранен старт на мачовете на Централния корт през 2024.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР