Новак Джокович претърпя първа загуба за новия сезон, след като

...
Новак Джокович претърпя първа загуба за новия сезон, след като
Коментари Харесай

За пръв път от шест години Новак Джокович загуби мач в Австралия

Новак Джокович претърпя първа загуба за новия сезон, откакто отстъпи в два сета против Алекс де Минор 4:6, 4:6 на шампионата " Юнайтед къп ". Двубоят беше част от срещата сред Сърбия и Австралия в четвъртфиналната фаза.

Световният №1 получи травма в китката ден по-рано, а в мача с Де Минор също имаше потребност от здравна помощ. Австралиецът (№12 в света) взе първата част след късен пробив, а сетът продължи 50 минути.

Де Минор направи един пробив и във втория сет. Това се случи в седмия гейм, когато австралиецът поведе с 4:3. След това Джокович взе единствено един гейм.

Загубата прекъсва серията на Джокович от 43 следващи победи в Австралия. За последно сърбинът беше изгубил на този континент през 2018 година в мач против Хьон Чун на Australian Open. В тази среща Джокович се оплакваше от проблеми в лакътя.

" Изключително особено е ", съобщи Де Минор след най-голямата победа в кариерата си. " Новак е необикновен играч и това, което е направил за спорта, е много особено. "

" Чувствам се сюрреалистично, усещам се необикновено и съм благополучен, че го направих тук, в Пърт и в Австралия. В последна сметка, когато се изправяш против Новак, просто би трябвало да излезеш на терена, да се опиташ да се насладиш, да подкрепиш себе си и без значение от всичко да продължиш да се бориш до края. Днес беше моят ден. Щастлив съм, че съумях да реализира успеха. Тази победа несъмнено значи доста ", сподели още австралиецът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР