Новак Джокович получи контузия в лявото бедро на подготвителния турнир

...
Новак Джокович получи контузия в лявото бедро на подготвителния турнир
Коментари Харесай

Джокович: Само за мен се твърди, че се преструвам, но не ме вълнува мнението на хората

Новак Джокович получи травма в лявото бедро на подготвителния шампионат в Аделаида в първата седмица от сезона, като въпросната контузия продължава да го тормози и по време на актуалното Открито състезание на Австралия, където на няколко пъти в своите мачове сърбинът изпита остра болежка и се възползва от правото си на медицински таймаут. В осминафиналния му дуел обаче нямаше нито диря от сходен физически дискомфорт и деветкратният първенец в конкуренцията разгроми локалният представител Алекс де Минор за малко повече от 2 часа игра.

Днешното удивително показване на балканеца породи голям брой спекулации, като даже самият Де Минор се усъмни в истинността на контузията на именития си съперник. По време на конференцията си след мача обаче 21-кратният притежател на титли от Големия шлем не остана задължен на своите критици и съобщи следното:

" Единствено моите травми биват сложени под подозрение. Когато някой различен състезател има контузия, то той е възприеман като жертва, само че когато стане въпрос за мен, то постоянно се твърди, че се преструвам. Това е доста забавно... Не считам, че би трябвало да потвърждавам нещо на някого. Разполагам с ядрено-магнитен резонанс, ултразвук и всичко останало както от проучванията преди две години, по този начин и от тези в този момент. Дали ще го обявявам в моя документален филм, или в обществените мрежи, зависи напълно от мен. Може би ще го направя, може би не.

По никакъв метод не се интересувам от това какво считат хората и какво приказват по мой адрес. Забавно е да чувам какво се споделя за мен. Интересно е по какъв начин нещата, отнасящи се за мен, се разграничават доста от тези по адрес на други състезатели, които са били в извънредно сходна на моята обстановка. Въпреки всичко обаче съм привикнал с това и то ми дава спомагателна мощ и мотивация. Благодарен съм им за което ", безапелационен бе международният №5.

“Only my injuries are questioned. When some other players are injured, then they are the victims, but when it is me, I am faking it ”. Full quotes
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР