Новак Джокович изравни рекорд на Щефи Граф за най-много седмици

...
Новак Джокович изравни рекорд на Щефи Граф за най-много седмици
Коментари Харесай

Джокович изравни рекорд на Щефи Граф след 377 седмици като №1 в тениса

Новак Джокович изравни връх на Щефи Граф за най-вече седмици на върна на международната класация в историята на тениса. Сърбинът оглавява класацията на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) за 377-ма седмица.

е рекордьор при мъжете от март 2021 година, когато изпревари Роджър Федерер.

Граф, която за пръв път се изкачва до №1 при дамите, също има 377 седмици на върха.

Легендарната германка остава на първата позиция 186 следващи седмици, което също дълго време е връх, преди да го усъвършенства Серена Уилямс през 2016 година Както и Джокович, Граф също има 22 трофеи от Големия шлем.

 На върха може да е единствено един: по какъв начин ще продължи дуелът сред Джокович и Надал На върха може да е единствено един: по какъв начин ще продължи дуелът сред Джокович и Надал

Най-дългата серия на Джокович на върха е 122 седмици сред юли 2014 година и ноември 2016 година По този индикатор той изостава от Роджър Федерер (237 седмици), Джими Конърс (160) и Иван Лендъл (157).

Сърбинът, който през януари, се завърна на върха в ранглистата точно след триумфа в Мелбърн. В момента Джокович дали ще бъде позволен до присъединяване в двата " Мастърс " шампионата в Индиън Уелс (6-13 март) и Маями (22 март-2 април).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР