Новак Джокович имаше труден старт на клей сезона и допусна

...
Новак Джокович имаше труден старт на клей сезона и допусна
Коментари Харесай

Шампионът Джокович: Прогресирах много; заминавам с добро усещане за Ролан Гарос

Новак Джокович имаше сложен старт на клей сезона и позволи някои непредвидени провали. Сърбинът беше заставен да пропусне огромна част от конкуренциите през 2022-ра и очевидно страдаше кондиционно след завръщането си назад на корта, но през днешния ден още веднъж го видяхме в пиковото му положение и Стефанос Циципас нямаше никакъв късмет да спре музи си конкурент, който победи за шести път във " Вечния град ". Първата ракета на света пък не скри задоволството си от последните си изяви в Тура, разяснявайки по следния метод събитията от миналите седмици:

" Изненадах прелестно самия себе си с тениса, който демонстрирах в мача. Имах явен тактически проект и знаех какво да върша на корта, само че не чаках да изиграя толкоз съвършен първи сет. Впоследствие станах малко по-напрегнат и умерено можеше да се стигне до трети сет. Няколко точки са задоволителни да извърнат развоя на дуела, когато става въпрос за шампионат от толкоз високо равнище и Циципас се завърна назад в срещата, единствено че аз съумях да намеря верните удари в най-точното време, с цел да доближи до успеха.

Доволен съм от представянето си през днешния ден, през вчерашния ден и оня ден. Това демонстрира по какъв начин към този момент съм намерил нужното неизменност в дейностите си и несъмнено прогресирах доста през последните две седмици. Не можех да се надявам на по-перфектна седмица, защото не изгубих нито един сет в хода на надпреварата. Вярвах в процеса, когато стартирах тренировки на червени кортове и хубавичко работа ми се отплаща.

Започнах да се усещам добре още от Мастърса в Мадрид насам. Тогава изцяло се отървах от физическите проблеми, които ме преследваха в Монте Карло и Белград. Обикновено най-силната ми игра на клей се появява някъде към шампионата в Рим и няма нищо по-хубаво от възприятието да заминеш за Ролан Гарос, откакто си спечелил купа преди този момент. Ще отида в Париж с висока доза самочувствие и положителни чувства за възможностите ми там " - приключи Джокович.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР