Новак Джокович е готов да пропусне спечелването на трофеи в

...
Новак Джокович е готов да пропусне спечелването на трофеи в
Коментари Харесай

Джокович: Готов съм да пропусна турнири, но не и да се ваксинирам

Новак Джокович е подготвен да пропусне спечелването на титли в бъдеще, вместо да бъде заставен да се имунизира против ковид. Той е безапелационен, че не би трябвало да бъде асоцииран с антиваксърското придвижване, само че поддържа самостоятелното право на избор на всеки. Световният номер 1 в тениса при мъжете бе запитан дали би жертвал присъединяване в шампионати като " Ролан Гарос " и Уимбълдън поради позицията си по отношение на имунизацията. „ Да, това е цената, която съм подготвен да платя “, съобщи той.

20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем бе депортиран от Австралия предишния месец, откакто държавното управление анулира на два пъти входната му виза поради имунизационния му статут, съобщи BBC.

„ Никога не съм бил против имунизацията “, сподели той, потвърждавайки, че е получавал ваксини като дете, „ само че постоянно съм подкрепял свободата на избор за това какво поставяш в тялото си “. Джокович добави, че се надява имунизационните условия за избрани шампионати да се трансформират и че „ ще може да играе още доста години “.

Но и удостовери, че е подготвен да жертва възможното задминаване на огромните си противници Роджър Федерер и Рафаел Надал по брой трофеи от Шлема. Надал към този момент води еднолично в класацията след купата си в Мелбърн с 21 трофея. Запитан за какво, той отвърна: „ Защото правилата за резвитие на тялото ми са по-важни от всяка купа или нещо друго. Опитвам се да бъда в звук с тялото си допустимо най-вече “.

Сърбинът добави, че „ постоянно държи мозъка си отворен “ по отношение на вероятността да бъде имунизиран в бъдеще, „ тъй като всички се опитваме да намерим групово най-хубавото допустимо решение за завършек на ковид “. „ Никога не съм бил против имунизацията. Разбирам, че в международен мащаб всеки се пробва да овладее и спре тази пандемия, уповавам се скоро да бъде комплициран завършек на вируса “.

Джокович разяснява и случилото се в Австралия и депортацията му от страната. „ Бях доста печален и отчаян от метода, по който завърши всичко за мен в Австралия. Не беше елементарно. Абсолютно, грешката в декларацията на визата не беше направена съзнателно. Беше призната и доказана от Федералния съд и самия министър в Имиграционното министерство на Австралия. Така че, в действителност, това, което хората евентуално не знаят е, че аз не бях депортиран от Австралия на база, че не съм имунизиран или че съм нарушил правила, или че съм направил неточност в декларацията на визата ми. Всичко това в действителност беше утвърдено и валидирано от Федералния съд на Австралия и министъра на имиграцията. Причината, заради която бях депортиран от Австралия, беше, тъй като имиграционният министър употребява своите пълномощия да канселира визата ми на база усещане му, че мога да предизвикам някакви антиваксърски сентименти в страната или в града, с които аз съм безапелационен несъгласен “, сподели още международният номер 1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР