Нова Зеландия ще забрани използването на китайското приложение Тикток на

...
Нова Зеландия ще забрани използването на китайското приложение Тикток на
Коментари Харесай

Нова Зеландия забрани Тикток на устройства, свързани с парламента

Нова Зеландия ще забрани потреблението на китайското приложение " Тикток " на устройствата с достъп до парламентарната мрежа заради опасения, свързани с киберсигурността, заяви през днешния ден държавен чиновник, итформира Ройтерс.

" ТикТок " ще бъде неразрешено на всички устройства с достъп допарламентарната мрежа до края на март, съобщи основният изпълнителен шеф на парламентарната работа Рафаел Гонсалес-Монтеро.

Новозеландското е последното към този момент държавно управление, което лимитира потреблението на китайското приложение за шерване на видео от чувствителни устройства.

TikTok към този момент е неразрешен за държавните чиновници в Канада и Англия. Приложението за шерване на видеосъдържание не може да се употребява и от служебните устройства на работещите в европейските институции - Европейска комисия и Екологичен потенциал.

В Съединени американски щати TikTok е неразрешен за държавните чиновници в Конгреса и половината щати, а до дни и във всички държавни организации. От компанията притежател на приложението показаха страдание и отчаяние - освен от решението на Нова Зеландия, само че и на всички, които лимитират потреблението му. То е измежду най-популярните в света, изключително измежду младежите, само че е благосъстоятелност на китайска компания. Опасенията са, че посредством него Пекин събира информация за потребителите, употребява го за шпионаж и дезинформация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР