Нова Зеландия ще издаде около 4000 специални визи за украински

...
Нова Зеландия ще издаде около 4000 специални визи за украински
Коментари Харесай

Нова Зеландия ще издаде около 4000 специални визи за украински бежанци

Нова Зеландия ще издаде към 4000 специфични визи за украински бежанци, съобщи Франс прес, като се базира на известие на новозеландското държавно управление.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2534
" Става дума за двугодишна виза, предопределена да помогне на хората да намерят леговище в Нова Зеландия с вярата, че ще могат, когато войната свърши, да се приберат вкъщи си ", съобщи новозеландският министър на имиграцията Крис Фаафои.

Това ще бъде най-голямата категория специфични визи, отпускани от Нова Зеландия от десетилетия насам. Мярката се взима за подкрепяне на напъните на интернационалната общественост, която пък оказва помощ на украинските бежанци.

В продължение на година към 1600 поданици на Нова Зеландия, родени в Украйна, ще имат правото да са спонсори на украински членове на фамилиите си за приемане на тази специфична двугодишна виза. Тя разрешава работа в Нова Зеландия и записване на децата в локални учебни заведения.

Нова Зеландия също така разгласи и отпущането на 2,7 милиона $ за оказване на филантропична помощ за украинските бежанци, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР