Нова Зеландия се отказа от задължителната ваксинация срещу COVID-19 за

...
Нова Зеландия се отказа от задължителната ваксинация срещу COVID-19 за
Коментари Харесай

Нова Зеландия се отказа от задължителната ваксинация в някои сектори |

Нова Зеландия се отхвърли от наложителната имунизация против COVID-19 за учители, служители на реда и военни. Правилата влизат в действие от 4 април, съобщи Би Би Си.

Страната се приготвя за доста облекчение на рестриктивните мерки, което министър председателят Джасинда Ардърн назова „ ново начало за страната “.

Важните промени включват преустановяване на условието за носене на маска на открито и облекчение на наложителната имунизация за работа в някои браншове.

Нова Зеландия е измежду страните с едни от най-строгите рестрикции за битка с ковид. Но неодобрение от ограниченията докара до окупация на Народното събрание от страна на стачкуващи, като в един миг се стигна и до конфликти с органите на реда.

Един от главните мотиви за гнева на протестиращите бе точно условието за наложителна имунизация.

Проучвания на публичното мнение демонстрираха и увеличаващо се отчаяние от държавното управление на Ардърн.

Изискването обаче остава за чиновници в опазването на здравето, обществени домове, затвори и гранична защита.

От петък отпада и ограничаването за скупчване на 100 души навън. Това ще разреши да се възобновят някои концерти и огромни спортни събития. Ограничението от 100 души на закрито ще бъде увеличено на 200 души, с алтернатива по-късно да бъде отстранено изцяло.

Остава в действие условието за носене на маски в доста затворени пространства, в това число в магазините, в публичния превоз, а за децата на възраст над 8 години - и в учебните класни стаи.

Ардърн бе привърженичка на тактиката " нула Коронавирус " и страната дълго време беше със затворени граници. Въпреки рестрикциите Омикрон провокира вълна от нови случаи, което разколеба поддръжката за политиката ѝ. Подобно на Канада, в страната избухнаха митинги, които принудиха държавното управление да преосмисли  налагането на ограничавания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР