Нова Зеландия представи днес нова пътна карта, която предвижда облекчаване

...
Нова Зеландия представи днес нова пътна карта, която предвижда облекчаване
Коментари Харесай

Нова Зеландия ще се отвори, след като ваксинираните стигнат до 90%

Нова Зеландия показа през днешния ден нова пътна карта, която планува облекчение на ограниченията за изцяло имунизираните, откакто 90 % от популацията получат своите две дози ваксина, съобщи ДПА.

Премиерката Джасинда Ардърн сподели, че в началото е била настроена срещу концепцията за авансово залагане на последна цел на имунизационната стратегия.

" Не искахме никой да бъде зарязан ", сподели тя. Въпреки това, откакто 90 на 100 от популацията, което има право на имунизация, премине през цялостния имунизационен цикъл, Нова Зеландия ще премине от тактика за цялостно елиминиране на вируса към проект за " минимизиране и предотвратяване ", добави тя.

Ардърн разясни, че системата е основана на броя на случаите и на метода, по който здравната система би функционирала, откакто бъде реализирана задачата, заложена от имунизационната акция. Това ще разреши цялостното отваряне на бизнеси, които преди този момент са били считани за високорискови, за напълно имунизирани хора.

Въпросните бизнеси ще имат право на избор дали да оферират услугите си на неимунизирани лица, само че ще продължат да търпят някои ограничавания, с цел да се потисне разпространяването на вируса, разясни Ардърн.

Към момента, поради рестриктивните мерки против ковид, бизнесите могат да работят единствено отдалечено, а има и ограничавания за скупчването на хора на едно място на събития като сватби и погребения.

С реализирането на новия проект Нова Зеландия ще стане една от дребното страни в света с високи равнища на имунизация, които не престават да ползват ограничения в областта на публичното опазване на здравето, с цел да " се подсигурява на всички допустимо най-голяма сигурност, като в същото време се даде опция на хората да се любуват на нещата, които обичат и които им липсват ", сподели министър-председателката.

Нова Зеландия, чието население е към 5 милиона души, заяви за близо 5000 случая на ковид и 28 умряли в резултат на заболяването от началото на пандемията.

Напълно имунизирани са към 68 % от жителите на страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР