Нова Зеландия и Китай подписаха споразумения за търговия и климатични

...
Нова Зеландия и Китай подписаха споразумения за търговия и климатични
Коментари Харесай

Нова Зеландия и Китай се договориха за търговията и климата

Нова Зеландия и Китай подписаха съглашения за търговия и климатични промени по време на визитата на китайския министър председател Ли Цян в тихоокенската страна. Това е първата аудиенция на китайски министър председател в Нова Зеландия от седем години насам , предава Ройтерс.

Премиерът на Нова Зеландия Кристофър Луксън разиска с Ли значимите стопански връзки сред двете страни, които включват  двустранна търговия на стойност съвсем 38 милиарда новозеландски $ (23,5 милиарда щатски долара) . Ли акцентира готовността на Китай да поддържа напъните на Нова Зеландия за удвояване на износа през идващото десетилетие.

Китай ще разшири безвизовия режим за новозеландците, до момента в който Нова Зеландия ще поддържа преподаването на китайски език и културни обменни стратегии посредством Институтите " Конфуций " в страната .

Луксън също по този начин повдигна въпроси, свързани с правата на индивида и задграничната интервенция, наблягайки значимостта на постоянния и предсказуем разговор с Китай, в това число по тематики, по които двете страни имат различия.

Посещението на Ли включваше обичайно маорско посрещане и срещи с новозеландските управляващи. В рамките на визитата, Ли също ще посети Австралия за подсилване на позициите на Китай в района.
 Нова Зеландия отхвърли да е покрай присъединение към AUKUS
Нова Зеландия отхвърли да е покрай присъединение към AUKUS

Правителството е надалеч от взимането на такова решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР