Руският президент Владимир Путин обеща да задълбочи търговските връзки и

...
Руският президент Владимир Путин обеща да задълбочи търговските връзки и
Коментари Харесай

Путин обеща да брани Северна Корея от коварството на САЩ

Руският президент Владимир Путин даде обещание да задълбочи комерсиалните връзки и тези в региона на сигурността със Северна Корея и да я поддържа против Съединените щати , оповестява " Ройтерс ".

Той направи изказването си напът за изолираната страна с нуклеарно оръжие, която

Съединени американски щати и техните азиатски съдружници се пробват да схванат какъв брой надалеч ще стигне Русия в поддръжка за водача на Северна Корея Ким Чен-ун, чиято страна е единствената, която е направила проби на нуклеарно оръжие през XXI век.

В сигнал, че Русия - член с право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, преоценява цялостния си метод към Северна Корея, Путин похвали Пхенян за съпротивата на икономическия напън, изнудването и заканите на Съединени американски щати.

В публикация, оповестена от държавните медии на Северна Корея, Путин похвали " другаря " Ким и даде обещание взаимно да се опълчват " на нелегитимните едностранни ограничавания ", да развиват търговията и да укрепват сигурността в Евразия.
 Северна Корея се разгласи за
Северна Корея се разгласи за " несломим приятел по оръжие " на Русия

На фона на идното посещаване на съветския водач в КНДР

" Вашингтон, отказвайки да извърши постигнатите по-рано съглашения, непрестанно слага нови, все по-строги и явно неприемливи условия ", показва Путин в публикацията, отпечатана на първа страница на севернокорейския " Родонг Синмун " - основен медиен орган на ръководещата Работническа партия в КНДР.

" Русия постоянно е подкрепяла и ще продължи да поддържа КНДР и героичния корейски народ в опълчването им на подлия, рисков и нападателен зложелател ", твърди съветският водач.

Путин припомня, че Съветският съюз е първият, който е признал Корейската народнодемократична република (КНДР), учредена от дядото на Ким - Ким Ир-сен, по-малко от две години преди Корейската война през 1950 година

Севернокорейските държавни медии разгласиха и публикации, възхваляващи Русия и подкрепящи нейната военна интервенция в Украйна, която назовават " свещена война на всички съветски жители " .

Държавното посещаване на Путин идва на фона на обвиняванията на Съединени американски щати, че Северна Корея е доставила " десетки балистични ракети и на Русия " за фронта в Украйна. Южна Корея - правилен съдружник на Съединени американски щати, също изрази сходни опасения.
 Русия желае великите сили да спрат да
Русия желае великите сили да спрат да " задушават " Северна Корея

Захарова сподели, че Съединени американски щати подклаждат военно напрежение, като интернационалните ограничавания не са подобрили обстановката

Вчера от задълбочаването на връзките сред Русия и Северна Корея . Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че " сигурно " Путин ще търси оръжие, с цел да поддържа войната си в Украйна.

Москва и Пхенян отхвърлиха да са правили оръжеен трансфер, само че дадоха обещание да засилят военните връзки, евентуално и посредством взаимни учения.

Очаква се Русия да изпревари целия НАТО по произвеждане на муниции тази година, тъй че визитата на Путин евентуално има за цел да подчертае на Вашингтон какъв брой разрушителна може да бъде Москва във връзка с голям брой световни рецесии.

През март върху годишното възобновяване на групата от специалисти, които съблюдават използването на дългогодишните наказания на Организация на обединените нации против Северна Корея, наложени ѝ поради нейните нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети.
 Русия се хвали с невиждано равнище на съгласие с КНДР
Русия се хвали с невиждано равнище на съгласие с КНДР

Двете страни открили доста тясно взаимноизгодно сътрудничество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР