Нова временна организация на движението се въвежда от 18 март

...
Нова временна организация на движението се въвежда от 18 март
Коментари Харесай

И бул. Хаджи Димитър – с тапа

Нова краткотрайна организация на придвижването се вкарва от 18 март (събота) по бул. „ Хаджи Димитър “ в сектора сред улиците „ Царевец “ и „ Лерин “, оповестяват от „ Организация и надзор на превоза “.

Южното пътно платно, където главните строително-монтажни работи завършиха преди към седмица, ще бъде отворено отчасти за прекосяване на коли в посока към Коматевския транспортен възел.

Коли обаче няма да се позволяват в дясната лента, с цел да може по нея безвредно да се придвижват пешеходци, в това число майки с колички.

В северното платно също ще се прави еднопосочно придвижване на моторните транспортни средства в една лента. Дясната се затваря и там ще стартира полагането на нов тръбопровод със сградни отклонения.

От общинското дружество напомнят, че в началото препоръчаната от компанията, реализатор на обекта, краткотрайна организация предвиждаше на 13 март северното пътно платно да се затвори, а колите да се движат в двете посоки в южното.

Този вид беше отритнат, защото тротоарите още не са построени и не е обезпечена сигурността на пешеходците.

По информация на ОКТ поръчката за новите тротоарни плочки към този момент е подадена, само че е належащо софтуерно време за доставката и слагането им. Като краен период е избрана датата 18 май. Едва по-късно северното платно на „ Хаджи Димитър “ може напълно да бъде затворено за реорганизация.

Новата краткотрайна организация се вкарва в събота, с цел да може през почивните дни жителите да свикнат с измененията. Кръстовищата с ул. „ Атон “ и „ Лерин “ остават отворени.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР