Нова външна площадка, спомагаща за нагледното обучение по пътна безопасност,

...
Нова външна площадка, спомагаща за нагледното обучение по пътна безопасност,
Коментари Харесай

Нова площадка по безопасност на движението в старозагорска детска градина

Нова външна площадка, спомагаща за нагледното образование по пътна сигурност, към този момент има в старозагорската детска градина N 7 " Светулка ". Възпитаниците й към този момент се радват на разчертана и маркирана пътна площадка, чиято цел е посредством преструване на действителна пътна конюнктура в предпазена среда - двора на градината, те да се учат  на процедура на разпоредбите за придвижване по пътищата.
„ Имахме потребност от такава площадка навън, която да показва в смален вид действителната пътна среда, тъй като посредством нея децата усвояват познания и умения да бъдат дейни участници в уличното придвижване като пешеходци, велосипедисти и пасажери в разнообразни транспортни средства “, показа директорката Деляна Караиванова. Предвижда се да бъдат направени и конфигурирани пътни знаци, както и да се построи стена, изобразяваща забранителните и разрешителните сигнализации, обясни тя. 
За оформянето на площадката са употребявани специфични бои за пътна маркировка, което е гаранция за устойчивостта на плана във времето. На нея са обозначени в смален размер улици със съответната хоризонтална маркировка за прекосяване на пешеходци и коли, както и кръстовище.
„ Предвиждаме да закупим и мини транспортни средства, което да способства за още по-добро асимилиране на знанията на децата в на практика обстановки. Така те ще имат опцията да влизат в разнообразни функции - на пешеходци и водачи “, изясни още директорката на детската градина.
Новосъздадената площадка по Безопасност на придвижването е построена на особено обособено място в двора на градината и ще бъде употребена от децата от всички възрастови групи, което ще помогне обучителният развой да се базира на богата нагледно-практическа основа.
За построяването на оборудването са помогнали учители от детското заведение, както  и представители на родителската общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР