Нова тв Министерството на външните работи се справи с организацията на

...
Нова тв
Министерството на външните работи се справи с организацията на
Коментари Харесай

МВнР е готово с организацията на вота зад граница

 Нова тв Министерството на външните работи се оправи с организацията на изборите в чужбина, като обезпечи опциите за един почтен и либерален избор. Това обявиха ръководителят на Работна група " Избори “ в Министерство на външните работи Иван Кондов и заместник-председателят й Калин Анастасов, които направиха равносметка пред медиите на свършеното от Министерство на външните работи по идния на 14 ноември 2021 година избор зад граница за президент и вицепрезидент и Народно заседание.

Ръководството на РГ " Избори “ увери, че вотът зад граница в неделя е изцяло гарантиран от техническа и организационна позиция. 

" Осигурили сме пространствата, механически средства, бюлетините са изпратени, пътуват и машините. На доста места те към този момент са пристигнали “, акцентира ръководителят на РГ " Избори “ и изрази убеденост, че вотът на 14 ноември ще се състои в спокойна конюнктура.

Централното ръководство на МВнР  и задграничните ни представителства провеждат тази година за трети път избори зад граница във всички краища на света– от Ванкувър, Канада, до Нова Зеландия, от Република Южна Африка и Аржентина, до най-северните региони на Норвегия. 

На 14 ноември българските жители ще могат да упражнят правото си на глас в чужбина в 751 изборни секции в 68 страни. За първи път в този момент се открива секция в Бахрейн. Българските жители ще могат да гласоподават и на два острова във Англия – Ман и Джърси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР